Najnovije vijesti

Zvijezdine zvijezde i Humane zvijezde BiH igrale za Amela Hamzića

29/12/2022 | objavio Radio Gradačac
Zvijezdine zvijezde i Humane zvijezde BiH igrale za Amela Hamzića
Manifestacije

Sinoć je u Gradačcu odigrana revijalna nogometna utakmica šampionske generacije Zvijezde koja je ovaj klub 2007. godine uvela u Premijer ligu BiH i Humanih zvijezda BiH. Iako rezultat nije bio u prvom planu utakmica je završena neriješeno 5:5. Sav prikupljeni novac od kupovine karti podrške u iznosu od 24.576 KM bit će doniran porodici Hamzić za liječenje njihovog sina Amela.

Amel, sin Amira Hamzića legendarnog kapitena Zvijezde iz Gradačca, je obolio od leukemije i trenutno je na liječenju u Njemačkoj. Uskoro se očekuje operacija i donor bi trebala biti njegova mlađa sestra. Porodica Hamzić vodi jednu veoma važnu bitku za život ali nisu sami.

 

U znak podrške porodici Hamzić, saigrači popularnog Hamze  organizovali su revijalnu utakmicu a njihovom pozivu odazvalo se pedesetak nogometnh legendi i reprezantativaca humanih zvijezda Bosne i Hercegovine. Vedin Musić, Branislav Krunić, Samir Muratović, Damir Špica, Enes Mešanovic, Dario Damjanović, Bakir Beširović, Feđa Dudić i mnoga druga velika imena našeg nogometa, predvođeni kapitenom Vlatkom Glavašom i trenerom Nikolom Nikićem,odmjerili su snage sa šampionskm generacijom Zvijezde koja je ovaj klub 2007. godine uvela u Premijer ligu BiH.

Bilo je sjajno ponovo u Gradačcu vidjeti na djelu igrače koji su ostavili neizbrisiv trag u gradačačkom sportu: Amir Zukić, Zoran Brković, Jasmin Moranjkia, Armin Delić, Velibor Vasilić, Srđan Savić, Sabit Alimanović, Nedim Huseinbašić, Musa Diabang, Vedad Omeragić, Rusmir Jusić, Amir Rekić, Nermin Huseinbašić kojima su se pridružili Armin Mujčić i bisero bh. nogometa Besim Šerbečić. Na klupi su ponovo bili treneri Ratko Ninković i Denis Taletović.

Gradačaka publika vidjela je jedan nezaboravan spektakl, prepun emocija, ljubavi i saosjećanja. Prisutni su na djelu vidjeli sjajne nogometne poteze i dobru zabavu istinskih prijatelja i humanista.

U ime porodice Hamzić prisutnim u Skenderiji i Humanim zvijezdama BiH zahvalio se Nermin Huseinbašić, jedan od organizatora ovog događaja u Gradačcu. Riječi podrške Amelu, njegovom ocu Amiru i porodici Hamzić u ime Humanih zvijezda BiH uptio je Sinan Sinanović.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube