Najnovije vijesti

Agrometeorološka prognoza od 21. do 27.10.2024. godine

21/10/2024 | objavio Radio Gradačac
Agrometeorološka prognoza od 21. do 27.10.2024. godine
FBiH/BiH

Prema aktuelnim sinoptičkim kartama, ove sedmice u Bosni i Hercegovini preovladavaće stabilne vremenske prilike, bez padavina.

Jutra će biti svježija, mjestimično maglovita, izraženije u dijelu Bosne, danju sunčanije i toplije, sa smjenama vedrih i oblačnih perioda. U četvrtak 24. oktobra mala je vjerovatnoća za prolazne padavine slabijeg intenziteta, na zapadu i sjeverozapadu zemlje. Na izmaku narednog vikenda, izgledna je promjena vremena praćena postepenim porastom naoblake i kišom, što je nagovještaj jačeg pogoršanja koje se očekuje krajem oktobra.

Temperaturni režim neće se značajnije promijeniti. Minimalne jutarnje vrijednosti kretaće se od 4 do 9, na jugu do 12 °C. Nakon vedrijih noći jutra prohladna, ali bez opasnosti od pojave mraza. Danju će također, ovisno o povećanoj oblačnosti ili dužem zadržavanju magle, temperature lagano rasti i očekuje se da maksimalne dnevne vrijednosti dostižu od 16 do 19 u većem dijelu Bosne, na jugu zemlje od 20 do 23 °C.

Širom Bosne i Hercegovine, preovladavaće povoljne prilike za provođenje planiranih radova na otvorenom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZ BiH).

Radio Gradačac / FHMZ BiH

Comments are closed.

YouTube