Najnovije vijesti

Djeca prodaju najdraže igračke i prikupljaju pomoć porodici Mehmedović

17/10/2018 | objavio Radio Gradačac
Djeca prodaju najdraže igračke i prikupljaju pomoć porodici Mehmedović
Humanitarne akcije

Danas je 17.oktobar – međunarodni dan borbe protiv siromaštva i neimaštine. Obilježava se svake godine u cijelom svijetu, još od 1993. godine. Generalna skupština Ujedinjenih naroda odredila je taj dan za promicanje svijesti o potrebi iskorjenjivanja siromaštva i bijede u svim zemljama, naročito onima u razvoju.
Siromaštvo nije ni bolest, ni sramota, ali svejedno, mnogi ljudi se stide svoje neimaštine pa to kriju od drugih. I u našoj zemlji Bosni i hercegovini je siromaštvo jako prisutno Trebamo biti humani i u svojoj sredini prepoznati one koji nemaju sredstava da zadovolje osnovne životne potrebe.
Dječica iz Igraonice „Dora“ su u susret ovome danu, odlučili da poklone svoje najdraže igračke pa da ih prodaju i tako prikupe sredstva da pomognu siromašnima u našoj sredini. Njihove tete su napravile puno raznih papirnih eksponata, naslikale slika raznih motiva, ovisno o tome ko ima neki afinitet.
Njima će se u ovoj humanitarnoj akciji pridružiti i učenici MSŠ “Hasan Kikić”, članovi Humanitarne sekcije koju vodi prof. Nermina Hećimović, s ciljem da zajednički prikupe sredstva za pomoć porodici Mehmedović, a kojima je 29. septembra ove godine izgorila kuća u Srnicama Donjim.
Učenici predvođeni profesoricamaNerminom Hećimović i Lejlom Begović će vršiti prodaju dječjih igračaka i eksponata u svojoj školi a potom se pridružiti mališanima iz Igraonice „Dora“ u centru grada gdje će biti organizovana ulična prodaja.
Pozivamo vas da u petak 19. oktobra posjetite štand ispred gradskog kina i kupovinom pomognete da se prikupi što više novca. Štand će biti postavljen od 9,00 do 12,00 sati.
Danas pomozimo drugima, ko zna, kada i nama nečija pomoć zatreba, poručuju iz Igraonice „Dora“.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube