Najnovije vijesti

Goranovci bili na Susretu planinara osnovaca Sarajeva

24/04/2018 | objavio Radio Gradačac
Goranovci bili na Susretu planinara osnovaca Sarajeva
VIJESTI

Učenici O.Š. „Ivan Goran Kovačić“ Gradačac, članovi planinarske sekcije, su učestvovali na ”Susretu planinara osnovaca Sarajeva”.

Na susretu održanom u subotu, 21.04.2018. godine, je sudjelovalo oko 500 učenika koji su uzeli učešće na planinarskom pohodu Malo polje – Hrasnički stan.

Članovi planinarske sekcije O.Š. „Ivan Goran Kovačić“ Gradačac su boravili u planinarskoj kući ”Igman” Malo polje, koja se nalazi preko puta olimpijskih skakaonica na nadmorskoj visini od 1246 m.

U pratnji nastavnica Stanislave Mujkić i Hazime Hećimović 27 učenika šestih i sedmih razreda O.Š. „Ivan Goran Kovačić“ Gradačac su prešli dionicu od 10 km.

Na lokaciji Hrasnički stan Gorska služba spašavanja – stanica Sarajevo učestvovala je u pokaznoj vježbi. Demonstrirali su postavljanje i transport unesrećene osobe korištenjem tirolske prečnice, a zatim je povrijeđeni na nosilima ukrcan u vojni helikopter.

Ova manifestacija okuplja osnovce, koji zajedno sa svojim nastavnicima djeluju u okviru školskih planinarskih sekcija, a cilj je afirmisanje planinarstva kao stila života, te socijalizacija mladih.

Organizator susreta PSD ”Prijatelj prirode” ovu manifestaciju planira učiniti tradicionalnim aprilskim okupljanjem učenika.

Radio Gradačac / O.Š. „Ivan Goran Kovačić“ Gradačac / Tekst: Hazima Hećimović

Comments are closed.

YouTube