Najnovije vijesti

Halilagić: Tražili smo izvještaj Uprave policije o ubistvu u Tuzli, Vlada TK će vanredno zasjedati

13/02/2024 | objavio Radio Gradačac
Halilagić: Tražili smo izvještaj Uprave policije o ubistvu u Tuzli, Vlada TK će vanredno zasjedati
Tuzlanski kanton

Vlada Tuzlanskog kantona jučer je zatražila izvještaj Uprave policije MUP-a TK nakon ubistva Amre Kahrimanović, koje se desilo u srijedu navečer u tržanom centru Sjenjak u Tuzli. Ovaj dogođaj veoma je potresao javnost u TK i Bosni i Hercegovini jer je počinitelj policijski inspektor, a ubistvo je počinio službenim pištoljem dok nije bio na dužnosti.

Tražili smo izvještaj o sigurnosnoj situaciji u TK s posebnim osvrtom na ubistvo u Tuzli, a rok za dostavljanje je 24 sata. Nakon što dobijemo izvještaj, Vlada TK će održati vanrednu sjednicu i donijeti određene zaključke, rekao je premijer TK Irfan Halilagić.

Na pitanje da prokomentira činjenicu da je istragu ubistva preuzela Federalna uprava policije, ali je rekao da to možda i nije loše kada postoji određena vrsta pritiska na MUP TK, a da istragu svakako vodi Tužilaštvo TK.

Vjerujem da svi želimo da se utvrdi odgovornost svakog pojedinca nakon svega što se desilo i pozivam nadležne da u skladu s tim postupaju, rekao je Halilagić i uputio izraze saučešće porodici ubijene.

Radio Gradačac / RTV TK / Foto arhiva

Comments are closed.

YouTube