Najnovije vijesti

Konoba „La Tavernetta by Friends“ nabavkom nove opreme unaprijedila svoju ponudu uz sufinansiranje iz Budžeta Tuzlanskog kantona

29/05/2023 | objavio Radio Gradačac
Konoba „La Tavernetta by Friends“ nabavkom nove opreme unaprijedila svoju ponudu uz sufinansiranje iz Budžeta Tuzlanskog kantona
Sponzorisani sadržaji

Vlada Tuzlanskog kantona, odnosno Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona je sredinom juna 2022. godine raspisalo Javni poziv za podnošenje prijava za sufinansiranje razvojih projekata u turizmu na području Tuzlanskog kantona za 2022. godinu. S tim u vezi, odobrena su bespovratna novčana sredstva u cilju inoviranja postojećih i razvoja novih atraktivnih sadržaja turističke ponude kao i razvoja turističke infrastrukture kako bi se ojačala konkurentnost turističkog sektora na području Tuzlanskog kantona.

Bespovratna sredstva odobrena su i Ugostiteljskoj radnji Konoba „La Tavernetta by Friends“ Gradačac za nabavku opreme za proširenje usluga i ponude u segmentu cateringa. Projekat je usmjeren ka podizanju kvaliteta turističke infrastrukture u privatnom sektoru i podržan je u iznosu od 19.066,80 KM (ukupna vrijednost projekta je 38.133.61 KM).

Sufinansiranje je odobreno za projekat nabavke opreme, inventara i pribora za pružanje usluga cateringa na otvorenom prostoru. Ovo će doprinijeti lokalnom razvoju turističke i ugostiteljske ponude kroz stvaranje uslova za organizaciju događaja u prirodnom ambijentu na brojnim i prelijepim lokacijama kojima raspolaže Gradačac. Sa aspekta povećanja posjetitelja, realizovani projekat će omogućiti bolju ponudu za organizovane veće grupe turista i posjetilaca i njihov ugodniji boravak u Gradačcu, te bolju iskorištenost turističkih kapaciteta na brojnim lokacijama u okviru bogate turističke ponude Gradačca.

Ugostiteljska radnja Konoba „La Tavernetta by Friends“ Gradačac

Comments are closed.

YouTube