Najnovije vijesti

Lazarević, Prljača i Babajić sportisti Gradačca za 2017. godinu

06/02/2018 | objavio Radio Gradačac
Lazarević, Prljača i Babajić sportisti Gradačca za 2017. godinu
Manifestacije

Sinoć je u sportskoj dvorani Gradačačkog sajma održana tradicionalna manifestacija „Izbor sportiste godine – Gradačac 2017“. Organizator ove tradicionalne manifestacije bio je Sportski savez općine Gradačac, pokrovitelj Općina Gradačac, a medijski pokrovitelj Radio Gradačac.

Općinski načelnik i predsjednik Organizacionog odbora manifestacije „Izbor sportiste godine – Gradačac 2017“ se u svom obraćanju zahvalio sportistima, trenerima i sportskim radnicima kao i sponzorima i donatorima koji podržavaju razvoj sporta u ovoj lokalnoj sredini. Istakao je da je Općina Gradačac u 2017. godini za sport izdvojila značajna finansijska sredstva od 460.000 KM. Pored toga, nastavljeni su i radovi na izgradnji sportske infrastrukture gdje treba izdvojiti savremeni poligon Luke u Gradačcu.

„Izbor sportiste godine“ započeo je tužnim prisjećanjem na odbojkašicu Ernu Sinanović, koja je početkom januara 2018. poginula u saobraćajnoj nesreći kod Kalesije. Erna Sinanović je bivša reprezentativka Bosne i Hercegovine i članica OK Kula-Gradačac koja je osam godina provela u Gradačcu. Tim povodom Sportski savez općine Gradačac dodijelio je posthumno priznanje Erni Sinanović za doprinos u razvoju sporta i gradačačke odbojke. Zahvalnicu je primio njen otac Sulejman Sinanović.

 

Za sportiste 2017. godine proglašeni su:

Tijana Lazarević (OK Kula-Gradačac) – ženska kategorija,

Emir Prljača (NK Zvijezda Gradačac) – muška kategorija,

Damir Babajić (KIK Zmaj) – invalidni sport.

Najuspješniji treneri su: Asmir Jahić (KBS Zmaj Gradačac), Hazim Nukić (NK Zvijezda Gradačac), Emina Taletović (OK Kula-Gradačac), Dado Doborac (RK Gradačac).

Sportski savez općine Gradačac dodijelio je zahvalnicu za posebne rezultate u desetogodišnjem trenerskom radu Arnelu Muliću, treneru KIK Zmaj Gradačac.

Najuspješniji sportski kolektiv je NK Zvijezda Gradačac, drugoplasirana je OK Kula-Gradačac, a treće mjesto pripalo je KIK Zmaj Gradačac.

Najuspješniji sportisti u omladinskim kategorijama su:

Rasim Bahić (KBS Zmaj Gradačac) – juniori,

Ajla Zukić (ŽNK Lokomotiva Brčko) – kadeti,

Janette Huskić (OK Kula-Gradačac) – pioniri.

Najuspješnije omladinske selekcije su: OK Kula-Gradačac (juniorska kategorija), NK Zvijezda Gradačac (kadeti) i kata tim KBS Zmaj Gradačac (pioniri).

Za uspješne sportske škole proglašene su: NK „Omladinac 68“ Mionica, RK „SPEED“ Gradačac i NK „Tempo“ Gradačac.

Najuspješni pedagog tjelesnog odgoja u 2017. godini je Denis Begović profesor tjelesnog odgoja u OŠ “Ivan Goran Kovačić” Gradačac i OŠ “Hamdija Kreševljaković” Kamberi.

Najuspješnija osnovna škola je OŠ “Ivan Goran Kovačić” Gradačac, MSŠ “Hasan Kikić” u kategoriji srednjih škola.

Za doprinos u razvoju sporta u Gradačcu zahvalnicu je dobio Fuad Suljkanović, direktor OŠ “Dr. Safvet-beg Bašagić” Gradačac.

Na svečanoj ceremoniji uručene su zahvalnice sportskim radnicima, donatorima i sponzorima.

Za doprinos u razvoju sporta zahvalnice su dobili sportski radnici:  Kemal Turbić (FK „Bosna“ Mionica), Andrija Vidović (OK „Kula-Gradačac“), Jakub Džinić (KIK „Zmaj“ Gradačac), Jasmin Kukuruzović (RK „Gradačac“), Asim Mašić (OFK „Vida“ Vida 1) i Kemal Iskrić (NK „Zvijezda“ Gradačac).

Zahvalnice za doprinos u razvoju sporta uručene su firmama: TMD GROUP, IMK KULA GRADAČAC, DOMERS d.o.o Gradačac, MINACO Gradačac, ILDI Metal Gradačac, GRADEX d.o.o. Gradačac, RAJČANKA d.o.o., SUPFINA d.o.o., Stolarija Mulić Gradačac, Wagner-automotive Gradačac, Gradmont Gradačac, Ratan Sedija d.o.o. Brčko Distrikt, Target d.o.o. Gradačac i Aroma max.

Sportski savez općine Gradačac se ovom prilikom javno zahvalio i čestitao pojedincima koji su postigli zapažene rezultate u prošloj godini, a koji zbog kriterija nisu mogli ući u uži izbor za dodjelu priznanja sportista godine. To su: Nermin Šabić, šef stručnog štaba NK “Zvijezda” Gradačac,  Nihad Kadić, trener FK “Mladost” iz Donje Slatine i novinar Suad Krajnović.

U zabavnom programu učestvovali su KUD “Zmaj od Bosne” Gradačac, Toxic band i Meliha Imširović.

Radio Gradačac / Foto: Mirel Bijedić i Zoran Matkić

 

Comments are closed.

YouTube