Najnovije vijesti

Mladi ekolozi u akciji „Čista okolina, zdrava lokalna sredina“

09/04/2018 | objavio Radio Gradačac
Mladi ekolozi u akciji „Čista okolina, zdrava lokalna sredina“
GRADAČAC

Ekipa građana, ljubitelja prirode, za vikend su se okupili kako bi pomogli čišćenju jezera Vidara. Sve je počelo idejom mladih okupljenih oko neformalne grupe „Volontiranjem do napretka“, koji su tokom obuke „Uči, Misli i Djeluj“ kandidovali svoju inicijativu na konkurs raspisan od strane Insitituta za razvoj mladih Kult.

Dobili su priliku da realizujemo projekat pod nazivom „Čista okolina, zdrava lokalna sredina!“ koju je podržalo Udruženje KULT Gradačac, a prva faza je tokom vikenda realizovana u saradnji sa MZ Vida 1 i OFK Vida.

Učestvovao je veliki broj, kako starijih, tako i mlađih ljubitelja prirode. Čistilo se duž cijele obale jezera Vidara, ekipe su bile raspoređene po zonama oko jezera. Efekti njihovog rada itekako su vidljivi.

Mladi najavljuju nastavak svojih aktivnosti, a u sljedećoj fazi planirana je sadnja voća i četinara oko Omladinskog centra na Popovači. Realizaciju ovih aktivnosti s razlogom su podržali Općina Gradačac i Institut za razvoj mladih KULT, jer je iz dosadašnjih akcija jasno vidljiva zainteresovanost mladih za ekološke projekte.

Radio Gradačac/Udruženje KULT Gradačac

Comments are closed.

YouTube