Najnovije vijesti

Na Balkansko karate prvenstvo ide pet reprezentativaca BiH iz Gradačca

17/05/2024 | objavio Radio Gradačac
Na Balkansko karate prvenstvo ide pet reprezentativaca BiH iz Gradačca
Borilački sportovi

Na spisku reprezentativaca dječije karate reprezentacije Bosne i Hercegovine za odlazak na Balkansko prvenstvo u Istambulu nalazi se pet karatista iz Gradačca. Oni su plasman u karate reprezentaciju BiH ostvarili na državnom prvenstvu za djecu održanom krajem aprila u Zenici.

Članovi KBS „Zmaj“ Gradačac,  Imran Ahmetagić i Nazif Jašarević su prvaci Bosne i Hercegovine u karateu u disciplini kate. Ajnur Šaldić je osvajač bronzane medalje na prvenstvu Bosne i Hercegovine za djecu u disciplini kate.

Na reprezentativnom spisku su i dva člana Karate kluba „Tempo“ Gradačac. Elvir Halilbašić je viceprvak Bosne i Hercegovine u karateu, borbe dječaci 12 godina -52 kg, dok je Ajnur Ibrahimović osvajač bronzane medalje u kategoriji borbe dječaci 12 godina +52 kg

Oni bi trebali nastupati na balkanskom prvenstvu u Turskoj koje će se održati od 31.05. do 02.06.2024. godine.

Tim povodom gradonačelnik Grada Gradačac, Edis Dervišagić, je organizovao prijeme za mlade karatiste i njihove trenere Asmira Jahića (KBS „Zmaj“) i Mirzu Ibrahimovića (KK „Tempo“).

Gradonačelnik Dervišagić je takmičarima i trenerima ova dva kluba čestitao na postignutim rezultatima i zaželio puno sportske sreće na narednom Balkanskom karate prvesntvu u Turskoj.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube