Najnovije vijesti

Nova kolica za nove uspjehe Zmajeva

09/11/2017 | objavio Radio Gradačac
Nova kolica za nove uspjehe Zmajeva
Košarka

KIK Zmaj danas je sa 69:49 savladao ekipu Bosne iz Zenice u 2. kolu 23. prvenstva BiH u košarci u kolicima. Ubjedljiva pobjeda ostvarena je u novim kolicima koja su Zmajevima uručena neposredno pred početak susreta.

Kako bi se osigurali uslovi za nastavak takmičenja u bh. Premijer ligi, ali i učešće na evropskim takmičenjima, klub je u ovoj godini ušao u projekat nabavke sportskih invalidskih kolica.

„Kolica koja smo do sada koristili stara su više od 13 godina. Uz pomoć općine Gradačac i Ministarstva za boračka pitanja TK mi smo ovaj put uspjeli da nabavimo 5 novih kolica u vrijednosti od 49.550 KM i očekujemo da u 2018. godini nabavimo još dvoja kolica, kako bi cijela ekipa imala nova sportska kolica što omogućava takmičenje na evropskoj, regionalnoj i bh. sceni“, rekao je za Radio Gradačac Jakub Džinić, predsjednik KIK Zmaj.

Općina Gradačac u nabavci kolica učestvovala je sa 20.000 KM, a načelnik Edis Dervišagić najavljuje nastavak podrške jednoj od najuspješnijih gradačačkih ekipa.

„Nažalost nekako nam ovi lijepi događaji prođu nezapaženo. Nama je drago što smo kao općina Gradačac mogli dati podršku našem KIK-u i vjerujem da će sad sa novom opremom rezultati biti još bolji iako smo izuzetno zadovoljni sa promocijom grada i općine koja je u proteklom periodu vršena zahvaljujući sportskim rezultatima ovog kluba“, rekao je Devišagić za Radio Gradačac.

„Već 23 godine se bavim ovim sportom, a do sad nisam sjeo u ovakva kolica“, rekao je kapiten KIK-a Edis Imširović neposredno pred početak utakmice sa Bosnom. Ekipa je opravdala očekivanja i slavila sa 20 poena razlike.

„KIK Zmaj na sportskom polju daje izvrsne rezultate, bez obzira što smo imali staru opremu, dotrajalu opremu koja je varena, kalemljena i sl., tako da je to bilo opterećenje igračima. Nadamo se da će sa ovim novim kolicima rezultati biti još bolji. Želja je da ove godine osvojimo titulu prvaka BiH, što nam nedostaje u našim vitrinama“, poručio je Jakub Džinić.

MKH/Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube