Najnovije vijesti

Oduzimanjem vozila višestrukim prekršiocima do povećanja sigurnosti u saobraćaju

22/12/2016 | objavio Radio Gradačac
Oduzimanjem vozila višestrukim prekršiocima do povećanja sigurnosti u saobraćaju
Bezbjednost

Na  složenost problematike iz oblasti sigurnosti saobraćaja u znatnoj mjeri utiču višestruki povratnici u činjenju istovrsnih težih prekršaja. Budući da do sada izrečene prekršajne sankcije nisu dale pozitivne rezultate, ukazala se potreba iznalaženja rješenja kojim će se uticati na višestruke povratnike, te povećati stepen sigurnosti i zaštite građana.

Kako je za Radio Gradačac potvrđeno u Policijskoj stanici Gradačac, Ministarstvo unutrašnjih poslova TK-a, primjenom odredbi Zakona o prekršajima FBiH, provodi represivne mjere prema povratnicima, uz privremeno oduzimanje vozila koja su upotrijebljena za izvršenje prekršaja. Pred nadležnim općinskim Sudom u Gradačcu do sada je pokrenut određen broj prekršajnih postupaka od strane Policijske stanice kojim se traži izricanje zaštitne mjere oduzimanja vozila.

Pored navedenog policijski službenici Policijske stanice Gradačac zbog nadolazećih vjerskih i novogodišnjih praznika preduzimaju niz operativno -taktičkih mjera i radnji u cilju zadržavanja i unapređenja sigurnosnih uslova po svim segmentima. To se prvenstveno ogleda u pojačanom prisustvom policijskih službenika na terenu, kako bi se građanima osiguralo da praznike provedu mirno i dostojanstveno, saopšteno je iz PS Gradačac.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube