Najnovije vijesti

Romeo Šapina zamjenio Nermina Šabića na klupi Zvijezde

10/04/2018 | objavio Radio Gradačac
Romeo Šapina zamjenio Nermina Šabića na klupi Zvijezde
Nogomet

Nermin Šabić više nije trener Zvijezde. Radna grupa NK „Zvijezda“ Gradačac sinoć je donijela odluku o raskidanju saradnje sa Šabićem, a njegovo mjesto preuzima Romeo Šapina.

Kako je potvrđeno je za Radio Gradačac u upravi kluba Romeo Šapina, bivši trener Metalleghe BSI iz Jajca, bi se već danas popodne trebao pojaviti na treningu igrača Zvijezde.

Iako je Zvijezda i u nastavku prvenstva zadržala vrh tabele rezultati su bili ispod očekivanih što je i razlog da Radna grupa raskine saradnju sa Šabićem.

U ponedjeljak popodne smo održali sastanak i donijeli odluku da se raskine saradnja sa Nerminom Šabićem, jer je zbog rezultata u posljednja četiri kola dovedeno u pitanje ostvarernje cilja a to je povratak u Premijer ligu BiH. Novi šef stručnog štaba je Romeo Šapina, a cilj ostaje isti, rekao je za Radio Gradačac predsjednik Radne grupe Ensar Novalić.

Zdravko Đurić i Nermin Šabić

Jutros se već bivši trener Nermin Šabić oprostio sa igračima i zaželio uspjeh Zvijezdi u nastavku prvenstva. Nema sumnje da je sa njegovim dolaskom klub iz Gradačca napravio lijepu i uspješnu sportsku priču podgrijavši ambicije za povratak u društvo najboljih.

Odlazak Šabića nije jedina promjenu u Zvijezdi jer je prije sedam dana donesena odluka da se raskine saradnja sa Zdravkom Đurićem koji je bio član Radne grupe Zvijezde zadužen za poslove sportskog direktora.

Novi trener, Romeo Šapina, imaće debi na klupi Zvijezde u narednom kolu u susretu protiv Bratstva u Gračanici. Zvijezda je trenutno sa istim bodovnim učinkom (42) kao i vodeća Sloga (S.H.).

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube