Najnovije vijesti

Servisne informacije za 23.01.2024.

23/01/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 23.01.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:10 zalazi u 16:46 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 57 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno deset beba, četiri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo – teška krađa i jedana saobraćajna nezgoda u ulici Hasana Kikića sa materijalnom štetom.  Jedan slučaj evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 2°C, atmosferski pritisak 983 mb, relativna vlažnost 99%, puše slab vjetar promjenjivogog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 5°C.

Biometeorološka prognoza: Prvi dio dana će proteći uz tmurno vrijeme, sa povremenim padavinama, što bi kod meteoropata moglo uzrokovati poteškoće u vidu lošijeg raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije. Povoljna okolnost je da će jutarnje temperature blago porasti, pa će i osjet hladnoće biti slabije izražen. U poslijepodnevnim satima, sa razvedravanjem, opšta slika djleimično će se popraviti. Neophodno je i dalje posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube