Najnovije vijesti

Servisne informacije za 25.01.2024.

25/01/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 25.01.2024.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:08, a zalazi u 16:49, obanica traje 9:41.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 55 pacijenata, 3 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Nije bilo intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – U protekla 24 sata zabilježene su 2 saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica i 2 događaja u rubriku “ostali događaji” dnevnog biltena.

Radarske kontrole – Nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 6 °C (u 7 h), atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost vazduha 71 %, puše slab J vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu prijepodne oblačno uz mogućnost slabe kiše, a popodne razvedravanje i sunčano. Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 od 14 °C.

Biometeorološka prognoza – Nastavlja se period promjenljivih biometeoroloških prilika. Mada će povremene padavine i hladno vrijeme, izraženije u prijepodnevnim satima, kod većine hroničnih bolesnika uzrokovati jačanje tegoba, povoljna okolnost je da će temperature zraka ipak dodatno porasti, pa će sredinom dana biti dosta ugodnije. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, reumatskih bolova, razdražljivosti, u noći problemi sa snom. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube