Najnovije vijesti

Skupština usvojila izmjene Statuta i promjenila naziv u Gradski N/F savez Gradačac

16/07/2019 | objavio Radio Gradačac
Skupština usvojila izmjene Statuta i promjenila naziv u Gradski N/F savez Gradačac
Nogomet

Jučer je održana redovna godišnja sjednica Skupštine Nogometnog saveza općine Gradačac (NSO Gradačac) na kojoj su usvojene izmjene Statuta i promijenjen naziv u Gradski N/F savez Gradačac.

Predloženi Statut je uz nekoliko amandmana podnesenih na sjednici usvojen jednoglasno, a slijedi njegova verifikacija u Nogometnom savezu Tuzlanskog kantona (NSTK) i upućivanje prema nadležnom registracionom organu.

Izvještaj o radi u i finansijskom poslovanju nije razmatran, jer nije dostavljen u pisanom obilku. Delegati su informisani da je Savez raspolagao sredstvima za plaćanje kirije za kancelariju i organizaciju finalne utakmice nogometnog kupa.

Odlučeno je da Izvršni odbor pripremi kvalitetan izvještaj i dostavi na razmatranje Skupštini nogometnog saveza na razmatranje.

Skupštini je prisustvovalo 19 delegata iz sedam klubova i Udruženja trenera, od ukupno 33 člana Skupštine. Na početak sjednice čekalo se sat vremena kako bi se obezbjedio kvorum za rad i donošenje odluka. 

Sjednici nije prisustvovao predsjednik Izvršnog odbora Nurdin Peštalić, pa je u njegovom odsustvu godišnje zasjedanje vodio Ševalija Đonlić.

Ovim izmjenama Statuta smo ojačali nogometne klubove, da njihova uloga u Nogometnom savezu bude veća od interesa pojedinaca i interesnih grupacija. Tačno je da smo čekali da se delegati pojave, jer jedna grupacija u Savezu bojkotuje rad i to su one interesne grupacije. Odluke su donesene uglavnom jednoglasno. Usvojeni su amandmani klubova Zvijezda, Jedinstvo 1952, Omladinac 68 i Biberovo Polje. Ovim izmjenama Statuta broj delegata u Skupštini je određen rangom takmičenja, tako da klub koji se takmiči u trećoj kantonalnoj ligi će imati dva delegata, a u slučaju da neki klub uđe u Premijer ligu imao bi sedam delegata. U roku od 30 dana mi smo u obavezi Statut proslijediti Komisiji za propise NSTK a  potom sve izmjene i dopune, odnosno novi Statut, dostaviti u Sud kako bi ušao u registar udruženja građana, kazao je Ševalija Đonlić.

Nogometni savez Gradačca broji 13 klubova i dva udruženja – sudija i trenera. Novina je da će ubuduće članovi Izvršnog odbora Gradskog N/FS Gradačac biti predstavnici nogometnih klubova članova Saveza, a u Skupštini će po jednog delagata imati udruženja građana koja su usko vezana za nogomet.

Kako je istaknuto, zbog sezone godišnjih odmora odgođene su “Radničke igre u malom nogometu 2019” za početak septembra o čemu će zainteresovane ekipe biti blagovremeno informisane.

Radio Gradačac

 

 

Comments are closed.

YouTube