Najnovije vijesti

Sve je spremno za svečano otkrivanje Ljiljana

16/08/2017 | objavio Radio Gradačac
Sve je spremno za svečano otkrivanje Ljiljana
GRADAČAC

Pripreme za svečanost otvaranja spomen obilježja braniocima Bosne i Hercegovine na Banderi privode se kraju. U toku su završni radovi uređenja i čišćenja kompleksa u čijem se središtu nalazi spomenik Ljiljan, kao simbol obrane BiH, čije će svečano otvaranje biti upriličeno u nedjelju, 20. avgusta.

Kako saznajemo od Tasina Okića, predsjednika Udruženja boraca „Patriotska liga“ Gradačac i člana Organizacionog odbora svečanosti, organizatori su poduzeli sve aktivnosti kako bi obezbijedili što bolje uslove za nesmetan dolazak i boravak posjetilaca i zvanica na ovom događaju.

U blizini spomeničkog kompleksa obezbijeđen je parking za oko hiljadu putničkih vozila. Na dan svečanosti, prilikom dolaska gostiju, saobraćaj će biti regulisan jednosmjerno od skretanja prema centru Jasenice do spomenika, a nakon završetka manifestacije u drugom smjeru. Za organizovan dolazak autobusima rezervisana je lokacija kod objekta stare škole u Jasenici u blizini planinarskog doma, a za starije i iznemogle osobe biće obezbijeđen kombi prevoz do spomenika. Saobraćaj će regulisati volonteri-redari u saradnji sa pripadnicima PS Gradačac.

Obzirom da se očekuje veliki broj posjetilaca i kako bi tokom dva dana manifestacije sve funkcionisalo besprijekorno, organizator je obezbijedio pitku vodu i sanitarne čvorove, te prisustvo dežurnih ekipa Doma zdravlja, Dobrovoljnog vatrogasnog društva, JP Komunalac i PJ Elektrodistribucije Gradačac.

Prema informaciji, koju nam je potvrdio član Organizacionog odbora Bakir Ahmetašević, centralna svečanost otkrivanja spomenika i obraćanja gostiju u nedjelju, 20. avgusta, biće prenošena uživo u programu Televizije Tuzlanskog kantona.

Kako vidimo, organizator je poduzeo sve potrebno za uspješnu organizaciju ovako velikog događaja, pa smo sigurni da će i građani Gradačca još jednom potvrditi epitet dobrih domaćina  i biti na usluzi gostima grada Zmaja od Bosne.

Za ovu priliku malo smo zavirili u arhivu da se prisjetimo kako je sve počelo.

Podsjećamo, kamen temeljac za spomenik postavljen je 8. juna 2012. godine u okviru obilježavanja godišnjice formiranja 107. viteške brigade.

U foto galeriji pogledajte kako je to izgledalo na početku.

Radio Gradačac / Fotografije ustupili: Alaga Džekić i Eldar Haseljić

Comments are closed.

YouTube