Najnovije vijesti

Takmičari kluba “Pesnica od Bosne” učastvovali na 3. češkom sanada šampionatu u Pragu

04/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Takmičari kluba “Pesnica od Bosne” učastvovali na 3. češkom sanada šampionatu u Pragu
Borilački sportovi

U subotu, 02.12.2023. godine, članovi Kung Fu Wu Shu kluba „PESNICA OD BOSNE“ iz Gradačaca, zajedno sa članovima Kung Fu WuShu reprezentacije Republike Srbije, nastupili su na 3. CZECH SANDA CHAMPIONSHIP 2023 u Pragu.

Za Kung Fu Wu Shu klub „PESNICA OD BOSNE“ Gradačac, nastupilo je osam takmičara: Sajra Sulejmani, Vanis Hafizović, Emrah Omerović, Edin Bešić, Edin Osmić, Ajdin Kukuljević, Din Džinović, Armin Džafić.

U Light sandi i Sandi su osvojili ukupno tri medalje, od toga dvije zlatne i jednu srebrenu medalju te dva pehara za najbolje takmičare u kategoriji Djeca i Pioniri. Medalje su osvojili: Edin Bešić, light sanda – zlatna medalja, Din Džinović, light sanda – zlatna medalja i Armin Džafić, light sanda, srebrena medalja.

Ovom prilikom se zahvaljujemo organizatoru takmičenja Jarkas Mariu, Czech Federation WUSHU i Radenku Tadiću generalnom sekretaru Kung Fu WuShu saveza Srbije Radenku na pozivu, omogućenom takmičenju i ukazanoj dobrodošlici, saopćeno je iz Kung Fu Wu Shu kluba „PESNICA OD BOSNE“ Gradačac.

Radio Gradačac / Kung Fu Wu Shu klub „PESNICA OD BOSNE“ 

 

Comments are closed.

YouTube