Najnovije vijesti

U Gradačcu obilježen Dan šehida

26/06/2017 | objavio Radio Gradačac
U Gradačcu obilježen Dan šehida
Vjerske zajednice

Obilježavanje Dana šehida na području Medžlisa Islamske zajednice Gradačac započelo je okupljanjem porodica šehida, predstavnika IZ, zvaničnih delegacija, institucija i organizacija na centralnom spomen-obilježju u gradskom parku.

Učeći dove i molitve, prisjećajući se bosanskih šehida Odbrambeno-oslobodilačkog rata od ‘92 – ‘95. godine, mjesni imami su zajedno sa džematlijama obišli mjesna mezarja. Zvanične delegacije su posjetile vojno-šehidsko mezarje u Mahmut Mahali, a potom mezaristane Šehitluci, Kadić-Bašća i Meškino brdo.

Podsjećanje i poštivanje žrtava uloženih u odbranu države Bosne i Hercegovine, kao i u izgradnju naše budućnosti, trajna je obaveza koju moramo njegovati i prenositi mladima, rečeno je između ostalog.

U svim džamijama na području Medžlisa IZ-e Gradačac proučeni su tevhidi i poklonjene hatme pred duše šehida. Danas je upriličen i tradicionalni prijem predsjednika i glavnog imama Medžlisa IZ Huseina ef. Jukana i Nusreta ef. Kujrakovića za predstavnike porodica šehida i boračkih udruženja.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube