Najnovije vijesti

Za sufinansiranje projekta vodosnabdijevanja u Gradačcu 450.000 KM godišnje

06/03/2017 | objavio Radio Gradačac
Za sufinansiranje projekta vodosnabdijevanja u Gradačcu 450.000 KM godišnje
Tuzlanski kanton

Vlada Tuzlanskog kantona će sa oko 450.000 KM godišnje sufinansirati projekat vodosnabdijevanja u Gradačcu, dogovoreno je na današnjem sastanku premijer Tuzlanskog kantona Bege Gutića i načelnika Općine Gradačac, Edisa Dervišagića, kojem je prisustvovao i poslanik u Skupštini TK Nedžad Šećić.

Kako je dogovoreno Vlada će na jednoj od narednih sjednica donijeti akt kojim će se obavezati da, iz sredstava prikupljenih od vodnih naknada, skoro pola miliona maraka na godišnjem nivou planira Općini Gradačac kao pomoć u realizaciji ovog izuzetno značajnog projekta.

Na sastanku je ponovno podcrtano da Kanton nema mogućnost da se kreditno zaduži u ime bilo koje od općina. „Ipak, u želji da pomognemo rješavanje ovog značajnog komunalnog projekta, Vlada će donijeti odluku kojom ćemo se obavezati da u narednim godinama Općini Gradačac dodjeljujemo po skoro pola miliona KM što će Općina usmjeriti u finansiranje kreditnih anuiteta”, kaže premijer Gutić.

Načelnik Dervišagić se zahvalio premijeru Gutiću na razumijevanju i iskazanoj spremnosti da se konkretizuju aktivnosti i stvore preduslovi za realizaciju veoma značajnog projekta kojim će se riješiti oko 90 % problema vodosnabdijevanja u Gradačcu.

Radio Gradačac/Odjel za informisanje Vlade TK

Comments are closed.

YouTube