Najnovije vijesti

Zašto ne rade česme na “bunaru” u Gradskom parku?

09/08/2018 | objavio Radio Gradačac
Zašto ne rade česme na “bunaru” u Gradskom parku?
GRADAČAC
Na upit slušateljke Radio Gradačca – Zašto ne rade česme na “bunaru” u Gradskom parku?, koja je bila svjedok kada su gosti našeg grada obilazeći grad u grupnoj posjeti pokušali da se osvježe i napiju vode na ovom mjestu, pokušali smo doći do informacije, `ko je nadležan za održavanje ovog objekta i česmi koje već duži period nisu u funkciji.
Telefonsko istraživanje prije dva dana nas je dovelo do Razima Imširovića, rukovodioca Radne jedinice Vodovod i kanalizacija u JP “Komunalac”, koji nam je rekao da je upoznat sa ovim problemom i da će još u toku dana nastojati da česme budu osposobljene.
Danas smo, u nadi da su česme stavljene u funkciju, napravili nekoliko fotografija na licu mjesta i uzvjerili se da one i dalje ne rade.
Problem je evidentan od samog puštanja u funkciju ovog “bunara”, jer su neki nesavjesni građani puštali vodu da stalno teče, ili su onesposobljavali i uništavali česme. Pokušalo se i sa postavljanjem česmi sa vremenskim ograničenjem, ali ni to nije riješilo problem, jer su česme opet potpuno uništene.
Nadamo se da će nadležni naći načina da ovo mjesto za osvježenje građana i putnika namjernika, posebno u ovim vrelim ljetnim danima, trajno osposobe.
Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube