Najnovije vijesti

Zelinja Donja bila domaćin kantonalnog takmičenja iz hemije

12/03/2018 | objavio Radio Gradačac
Zelinja Donja bila domaćin kantonalnog takmičenja iz hemije
GRADAČAC

Pedagoški zavod TK organizovao je ovog vikenda takmičenje učenika osnovnih škola iz hemije. Domaćin je bila Osnovna škola ,,Musa Ćazim Ćatić“ iz Zelinje Donje, a takmičenju je pristupilo 55 učenika iz 36 škola sa područka TK, koji su ostvarili najbolje rezultate na općinskim takmičenjima.

Takmičenju je prethodio prigodan kulturno-zabavni program, a nakon vremena predviđenog za test takmičenja sedmočlana komisija, koju su činili nastavnici hemije sa TK, proglasila je najuspješnije učenike.

Prvo mjesto ostvarila je Martina Antunović iz OŠ „Sjenjak“  Tuzla, druga je Lana Petrović iz iste škole, treća je bila Dženana Zahirović iz OŠ „Rapatnica“, četvrto mjesto pripalo je Amini Muhedinović iz OŠ „Rapatnica“, dok su peto mjesto podijelili Aldijana Mahmutović iz OŠ „Podorašje“ Srebrenik i Faruk Kovačević iz OŠ „Puračić“ Lukavac. Oni su time ostvarili plasman na federalno takmičenje.

Ostali učesnici i njihovi nastavnici nagrađeni su pohvalama za učešće na takmičenju. Predstavnici Pedagoškog zavoda istakli su zadovoljstvo dobrom organizacijom i izrekli pohvale domaćinu, OŠ ,,Musa Ćazim Ćatić“ Zelinja Donja.

Radio Gradačac/Emira Kavazović

 

Comments are closed.

YouTube