Najnovije vijesti

ASUBiH: Projekat ARTivizam podržan iz Fonda “Socijalni Dan 2019.”

17/03/2020 | objavio Radio Gradačac
ASUBiH: Projekat ARTivizam podržan iz Fonda “Socijalni Dan 2019.”
Biznis

Kako je objavljeno iz Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASUBiH) nakon otvorenog konkursa za dostavljanje projektnih ideja srednjoškolaca Asocijacija je zaprimila 50 projektnih prijedloga od kojih je 29 odlukom komisije dobilo finansiranje. Među projektima koji će biti finansijski podržani iz Fonda “Socijalni dan 2019” je projektna ideja “ARTivizam” iz Gradačca.

– Želimo čestitati svima čiji su projektni prijedlozi podržani iz Fonda „Socijalni dan 2019.“, te im poželjeti sreću u realizaciji istih, a za projekte koji nisu podržani vjerujemo da će se upornošću i radom uspjeti realizovati! Srednjoškolci su i ovaj put pokazali svoju kreativnost i želju za radom, te im ovim putem poručujemo da nastave raditi i boriti se za svoj bolji status, jer su upravo u tome najbolji, poručuju iz Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, 18.10.2019. godine Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) četvrti put zaredom organizovala projekat pod nazivom „Socijalni dan“. Učešće je uzelo 2094 učenika iz 52 lokalne zajednice. Među njima je bilo i 60 srednjoškolaca iz Gradačca, 34 učenika MSŠ „Hasan Kikić“ i 26 polaznika Gimnazije „Mustafa Novalić“. 

Javna ustanova Centar za kulturu „Ahmed Muradbegović“ od početka je podržala ovaj projekat. „Socijalni dan 2019“ bio je prilika za Eminu Husić i Dženitu Sivić, učenice MSŠ „Hasan Kikić“, da školske zadatke zamjene sa novinarskim i na jedan dan budu članice redakcije Radio Gradačca.

Radna mjesta za srednjoškolce je obezbjedilo 892 preduzeća u Bosni i Hercegovini, koji su otvorili svoja vrata i pružili im podršku u njihovom radu. Poslodavci za svakog srednjoškolca na radnom mjestu su uplatili dnevnice u Fond koji se kasnije koristi u svrhe finansiranja omladinskih projekata širom Bosne i Hercegovine.

Radio Gradačac / ASUBiH

Comments are closed.

YouTube