Najnovije vijesti

Budimo tolerantni u svakodnevnom životu i na društvenim mrežama

26/04/2016 | objavio Radio Gradačac
Budimo tolerantni u svakodnevnom životu i na društvenim mrežama
Udruženja građana

 

Koalicija „Mržnja ne sada i ne ovdje“ Gradačac danas je organizovala interaktivnu radionicu za učenike osnovnih škola „Budimo tolerantni online i offline“. Osnovni cilj bila je promocija tolerancije i poštivanje različitosti u svakodnevnom životu i na društvenim mrežama među populacijom učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola.

 

1 A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O toleranciji offline radionicu su vodile nastavnike Maksida Hodžić („Edhem Mulabdić“ Mediđa Donja) i Stela Ćelosmanović („Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ Srnice Donje). Kroz interaktivni rad učenici su govorili o konfliktnim situacijama u svom okruženju. Diskutovali su o tome kako zamijeniti ružne riječi lijepima, a vježbom „Mostovi prijateljstva“ poslali su poruke prijateljstva.

 

2 A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maida Hujdur, predsjednica Koalicije „Mržnja ne sada i ne ovdje“, vodila je interaktivnu radionicu o primjerima digitalne tolerancije i netolerancije, naglašavajući da internet kultura treba da se uči. Govorilo se o važnosti suprotstavljanju nasilju na internetu, zaštiti pojedinca kao što je zaštita ličnih podataka, profila, blokiranje nasilnika i upoznavanje roditelja.

Današnja radionica održana je u Gimnaziji „Mustafa Novalić“, a pored učenika prisustvovali su joj pedagozi osnovnih škola i predstavnik OSCE-a.

 

4 A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

YouTube