Najnovije vijesti

Crni pojas četvrti dan stigao u grad zmajeva

15/08/2017 | objavio Radio Gradačac
Crni pojas četvrti dan stigao u grad zmajeva
Borilački sportovi

Gradačački karate sport, po prvi put u historiji, u svojim redovima ima majstora karatea crni pojas četvrti dan.

Asmir Jahić, glavni trener Kluba borilačkih sportova „Zmaj“ Gradačac, je na ljetnom seminaru koji se održava u Neumu položio za ovo majstorsko zvanje, što je najveće individualno dostignuće u historiji ovog sporta na području općine Gradačac.

Podsjećamo, prvi karate klub u Gradačcu osnovan je 1976. godine, a njegov osnivač bio je Enver Skenderović zvani Koki. Od tada su zaljubljenici ovoga sporta postizali značajne rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni, a u Gradačcu trenutno egzistira nekoliko klubova koji nastavljaju svijetlu tradiciju svojih prethodnika. Rezultat predanog rada je i navedeni uspjeh Asmira Jahića koji, sa klubom na čijem je čelu, niže uspjehe u svim takmičarskim kategorijama.

Na seminaru u Neumu, koji se održava od 10. do 16. avgusta, učestvuje 10 članova KBS „Zmaj“, a majstorsko zvanje crni pojas prvi dan ostvarile su i 3 članice ovoga kluba: Elma Mujčinović, Nerma Omić i Mirzeta Hodžić.

Na polaganju za majstorska zvanja od prvog do šestog dana učestvovalo je 70 kandidata iz cijele Bosne i Hercegovine, a komisiju Karate saveza BiH činili su: Memsur Ćurović, Fikret Selman, Zdenko Klepić, Nijaz Muslić, Mujo Gec, Mirsad Fejzić, Edhem Halilović i Una Selman Žilić.
Tehnički organizator polaganja bio je Klub borilačkih sportova “Tuzla Sinbra” pod pokroviteljstvom Karate saveza Federacije BiH i Karate saveza BiH.

Radio Gradačac / Foto: KBS „Zmaj“ Gradačac / Asmir Jahić

Comments are closed.

YouTube