Najnovije vijesti

GOLDEN ENERGY dobio dozvolu za proizvodnju električne energije

15/01/2021 | objavio Radio Gradačac
GOLDEN ENERGY dobio dozvolu za proizvodnju električne energije
Biznis

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK jučer je održala 1. redovnu sjednicu u 2021. godini na kojoj je doneseno pet rješenja o izdavanju dozvola za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva. 

To su firme: SOLAR Ustikolina – vlasnik Hasib Duranović, iz Foče, kojemu je izmijenjena i dopunjena postojeća dozvola, zatim GOLD ENERGY d.o.o. Gradačac, MM KALESIĆ d.o.o. Živinice, ECO SHINE vlasnik Lana Knezović, iz Čapljine i ALPINA-KOMERC d.o.o. Široki Brijeg. 

Dozvole za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE dobili su ŠOŠA d.o.o. Čitluk i JELEN-KLANAC d.o.o. Prozor-Rama.

1 A

Donesen je Zaključak o spajanju predmeta u postupku izdavanja dozvole za proizvodnju električne energije za podnositelja zahtjeva ROMIĆ vlasnik Ivan Romić iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, te je usvojen i nacrt dozvole.

Osim toga, u postupak opće rasprave upućena su još četiri nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije za podnositelje zahtjeva PRAHAd.o.o. Žepče, i to u postupku obnove postojeće dozvole, OD SE SOLAR 1-2, Hadžići, vlasnik Mirsad Hrbat iz Sarajeva, JUDIK d.o.o. Neum i POLARITET d.o.o. iz Mostara.

Na sjednici je usvojeno i sedam nacrta dozvola za rad za proizvodnju za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE podnositelje zahtjeva: LAZINE vlasnik Pero Borovac iz Čapljine, BABIĆ-COMMERCE d.o.o. Prozor-Rama, za dvije solarne fotonaponske elektrane na području općine Prozor-Rama i S elektro d.o.o. BOSANSKI PETROVAC za četiri solarne fotonaponske elektrane na području općine Bosanski Petrovac.

Zainteresovane osobe imaju mogućnost pregledati nacrte dozvola na web stranici www.ferk.ba, gdje se mogu informirati o načinu učešća u općim raspravama.

Također, donesena su dva rješenja po žalbama kupaca na akte koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, saopćeno je iz Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK.

Radio Gradačac / FERK

Comments are closed.

YouTube