Najnovije vijesti

Goranovci pazarili na Bazaru na pazarni dan

26/05/2017 | objavio Radio Gradačac
Goranovci pazarili na Bazaru na pazarni dan
GRADAČAC

Goranovci su danas u Gradačcu imali praksu iz oblasti trgovine, marketinga, plasmana proizvoda, komunikologije, psihologije kupaca, … Prodavalo se sve što su dječije pametne glavice osmislile, a njihove vješte ruke i ruke njihovih roditelja pripremile za “Bazarni dan” Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”. Bilo je tu kolača i kolačića, narukvica, naušnica, ogrlica, pletenih korpi i umjetničkih slika rađenih dječijom tehnikom. Bili smo na početku, a bili smo i na kraju, i vidjeli da se dobro pazarilo. Nije se puno cjenkalo, bilo je i bakšiša. Nene, djedovi, roditelji, tetke, strine …, svi su kupovali. Ponuda vrhunska, kvalitetna. Niko nije pit`o za porijeklo robe, zna se da je domaće.

A gdje sa parama? Pare će za školu, za unutrašnje uređenje škole i stvaranje boljih uslova izvođenja nastave. Kad nema drugog načina, onda se mora zaradit`.

Sve je ovo dio šireg projekta ili akcije pod nazivom “Budi prijatelj škole” koju su osmislili i realizuju učenici, nastavnici i roditelji škole.

Prodavane su danas i ulaznice za donatorski koncert koji je trebao biti održan večeras, ali je otkazan zbog nesretnog događaja i pogibije maturantice O.Š. “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak” Srnice Donje. Novi termin koncerta bit će objavljen naknadno, a nastupit će učenici škole, muzičari, plesna grupa, folklor, te muzički bendovi gradačačke Gimnazije i Mješovite srednje škole.

Budite i Vi prijatelji škole poručuju Goranovci.

Radio Gradačac / Foto: O.Š. “IGK” i radiogradacac.ba

Comments are closed.

YouTube