Najnovije vijesti

Gradonačelnik Dervišagić upriličio prijem za igrače i upravu KIK “Zmaj”, pobjednike regionalne NLB Wheel lige

19/02/2021 | objavio Radio Gradačac
Gradonačelnik Dervišagić upriličio prijem za igrače i upravu KIK “Zmaj”, pobjednike regionalne NLB Wheel lige
GRADAČAC

Košarkaški invalidski kluba (KIK) „Zmaj“ Gradačac osvojio je pehar pobjednika regionalne košarkaške NLB Wheel lige. U subotu su gradačački košarkaši u banjalučkoj sportskoj dvorani „Borik“ savladali favorizovanu ekipu KKI „Vrbas“ rezultatom 73:69. Ovo je prvi trofej za ekipu Zmaja na ovom prestižnom regionalnom takmičenju. Tim povodom jučer je gradonačelnik Edis Dervišagić organizovao prijem za članove ovog natrofejnijeg sportskog kolektiva u Gradačcu.

Košarkaški invalidski klubovi “Vrbas” iz Banja Luke i “Zmaj” iz Gradačca su kao pobjednici grupa izborili finale regionalne NLB Wheel lige košarke u kolicima u kojem se takmiče klubovi iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U finalnoj utakmici odigranoj u banjalučkom Boriku košarkaši Zmaja su napravili pravu senzaciju pobjedivši Vrbas rezultatom 73:69. Utakmica je bila veoma uzbudljiva sa dosta tempa i preokreta. Po riječima učesnika finalnog takmičenja, ovo je jedna od najbolje odigranih utakmica za pehar NLB Wheel lige u kojoj je ekipa Vrbasa do sada pobijedila šest puta. Najefikasniji u pohodu na pobjednički pehar bio je trener i igrač Arnel Mulić sa 43 poena.

U bosanskohercegovačkom finalu nastupilo je nekoliko reprezentativaca koji su po riječima selektora Edisa Imširovića opravdali očekivanja ali i najavili da se na njih može računati u narednom pripremnom ciklusu.

Ovo je prvi trofej za ekipu Zmaja na ovom prestižnom regionalnom takmičenju. Tim povodom jučer je gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić organizovao prijem za članove ovog natrofejnijeg sportskog kolektiva u Gradačcu.

Prema konačnom plasmanu, prvo mjesto osvojio je Zmaj iz Gradačca, drugaoplasirana je ekipa Vrbas iz Banja Luke, a treće mjesto pripalo je ekipama Sana iz Sanskog Mosta i Udruženja za invalidni sport Paraolimpijskog komiteta iz Slovenije. Ekipe Zagreb, Una-Sana iz Bihaća i Zadar zauzele su peto mjesto NLB Wheel lige košarke u kolicima u sezoni 2019/20. godina.

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube