Najnovije vijesti

HUMANOST NA DJELU: Topli dom za komšiju

17/11/2018 | objavio Radio Gradačac
HUMANOST NA DJELU: Topli dom za komšiju
GRADAČAC

Nadaleko poznata humanost građana Gradačca, koji su uvijek spremni da priskoče u pomoć svima kojima je ona potrebna, što su pokazali i prilikom poplava u BiH 2014. godine, ovih dana je još jednom potvrđena realizacijom akcije izgradnje kuće sugrađaninu u naselju Požarike.

Vahid Bajrić koji živi u gradačačkom prigradskom naselju Požarike, ovih dana je prvi puta u svojoj 46. godini upalio svjetlo u vlastitom potpuno uređenom i opremljenom domu.

Adnan Malkić i njegova majka Vesna su, potreseni teškom životnom i egzistencijalnom situacijom u kojoj živi njihov bliži komšija, prije dvije godine odlučili da vlastitim angažmanom Vahidu pokušaju obezbijediti osnovne uslove za život kakve zaslužuje svako ljudsko biće. Njihova zamisao je, zahvaljujući učešću brojnih dobrih ljudi, pojedinaca i pravnih lica, putem finansijskih i materijalnih donacija, finalizirana u posljednjih nekoliko mjeseci završetkom rekonstrukcije, dogradnje i potpunog opremanja kuće. Obezbijeđeni su priključci i urađena kompletna elektro i vodo instalacija, nabavljen namještaj i kućanski aparati, kao i ogrjev za prestojeću zimu.

Finansijsku pomoć u realizaciji akcije, uz oko 60 donatora iz Gradačca i drugih dijelova Bosne i Hercegovine, pružila je i Općina Gradačac, te udruženje „Pomozi“ iz Sarajeva poznato po brojnim humanitarnim akcijama većih razmjera u BiH i šire.


Foto: kuća prije rekonstrukcije i dogradnje


Prema riječima pokretača akcije Adnana Malkića, Općina će u narednom periodu Bajriću obezbijediti plaćanje računa za režije, kao i druge vidove novčane pomoći, a postoje najave da bi mogao dobiti i stalni posao, čime bi mu dugoročno bila obezbijeđena egzistencija.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube