Najnovije vijesti

“Izgradimo Roditeljsku kuću u Tuzli, zajedno!”

12/02/2019 | objavio Radio Gradačac
“Izgradimo Roditeljsku kuću u Tuzli, zajedno!”
NAJAVLJUJEMO

U programu Radio Gradačca sutra o Međunarodnom danu djece oboljele i liječene od raka!

15. februar se obilježava kao Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka, ove godine pod sloganima “Nema više gubitaka” i “Nema više boli”.

Tim povodom u programu Radio Gradačca u srijedu, 13. februara, od 10:30 h govorimo o radu udruženja  “Srce za djecu oboljelu od raka” iz Sarajeva, kao i projektu izgradnje Roditeljske kuće za potrebe djece oboljele od  raka sa područja Tuzlanskog kantona.

Naša i Vaša gošća biće Atifa Buldić – Bešić, članica Udruženja i osoba zadužena za odnose s javnošću.

Telefon za uključenje slušalaca je 035/817-427.

Ne propustite, srijeda, 13. februara, od 10:30, emisija Gost u studiju Radio Gradačca.

Program Radio Gradačca možete slušati na frekvenciji 98,3 MHz, putem platforme MojaTV, na našem portalu ili sljedećem linku: Radio Gradačac – uživo 


Izgradimo Roditeljsku kuću u Tuzli, zajedno!

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” zajedno sa Klinikom za dječije bolesti UKC Tuzla organizuje  press konferenciju u povodu Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka.

Ove godine 15. februar obilježavamo pod globalnim sloganima “Nema više gubitaka”“ i “Nema više boli” po preporuci Childhood Cancer International.

Press konferencija će se održati u biblioteci Klinike za dječije bolesti, 15.02.2019. godine sa početkom u 11 h.

Na press konferenciji će se najaviti projekat izgradnje Roditeljske kuće, za potrebe djece oboljele od  raka sa područja Tuzlanskog kantona.

Roditeljska kuća u Sarajevu, koja postoji već tri godine, pokazala se od izuzetne važnosti za liječenje djece oboljele od raka i njihove roditelje, i time doprinijela bržem i lakšem izlječenju te manjim gubicima i smanjenju bola i patnje.


Roditeljska kuća u Sarajevu otvorena je u aprilu 2016. godine i nalazi se u krugu Pedijatrijske klinike Jezero. Posjeduje 700 m² korisnog prostora, od toga 10 porodičnih apartmana sa kupatilom, zajedničku kuhinju i dnevni boravak, multifunkcionalnu salu sa igraonicom, vešeraj, krovnu terasu i uređene zelene površine sa prostorom za relaksaciju i igru. Roditeljska kuća ima energetski certifikat A i koristi solarnu energiju za pripremu potrošne tople vode. 

Roditeljska kuća pruža oboljeloj djeci i njihovim porodicama drugi dom, porodičnu atmosferu i mjesto, na kojem bar na trenutak, mogu zaboraviti na bolničko liječenje.


Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” osnovano je u aprilu 2003. godine. Tokom narednih 15 godina, Udruženje je od inicijalne ideje neformalne grupe roditelja i prijatelja djece oboljele od raka, izraslo u respektabilnu organizaciju koja broji preko 400 članova i koja je postala sinonim za borbu protiv raka kod djece u BiH.

Djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama pruža smještaj, hranu i psihosocijalnu podršku, organizuje godišnje rehabilitacione kampove i pomaže s nabavkom lijekova, medicinske opreme i tretmanima u inostranstvu, i kontinuirano unaprijeđuje svoje usluge i aktivnosti kako bi adekvatnije odgovorilo na izazove koje ova opaka bolest nosi sa sobom.


Radio Gradačac / Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”

Comments are closed.

YouTube