Najnovije vijesti

Karate klub “Tempo” osvojio 14 zlatnih medalja na turniru u Banja Luci

03/11/2021 | objavio Radio Gradačac
Karate klub “Tempo” osvojio 14 zlatnih medalja na turniru u Banja Luci
Borilački sportovi

Takmičari karate kluba” Tempo”, ne računajući plasman organizatora, ukupni su pobjednici  6. karate turnira „CASTRA OPEN 2021“. Drugo mjesto osvojio je Karate klub”Bushido” Banja Luka a trećeplasirani su bili takmičari Karate kluba “Ključ” iz Ključa. Na takmičenju čiji je organizator bio karate klub CASTRA Banja Luka učestovalo je 45 klubova sa 526 takmičara iz četiri države.

Za Karate klub „Tempo“ je nastupalo 32 takmičara u 45 kategorija, kate i borbe. Osvojili su 14 zlatnih, 15 srebrenih i sedam bronzanih medalja. Najuspješniji takmičar na turniru je bio Ajnur Šaldić sa osvojenih pet zlatnih medalja i za postignuti rezultat dobio je pehar od domaćina. 

Muški kata tim Malik Suljkanović, Ajnur Šaldić i Ajnur Ibrahimović je dva puta pobjedio balkanske prvake iz Poreča i osvojio zlatne medalje. Srebrnu medalju osvojio je ženski kata tim (djevojčice 2012-20213) u sastavu Marizela Biberkić, Thania Biberkić i Adna Spahić.

Najmlađi takmičar, Ibrahim Spahić je osvojio zlatnu medalju u katama dječaci žuti pojas, 6 godina i mlađi, saopćeno je iz Karate kluba „Tempo“. 

Takmičare su vodili treneri Mirza Ibrahimović, Samra Selimović i Nusreta Bećirović. 

Sljedeća destinacija takmičarima Karate kluba „Tempo“ je ekipno takmičenje u Sarajevu koje se održava 14.11.2021 godine. 

Radio Gradačac / Karate klub Tempo / ekarate.ba

Comments are closed.

YouTube