Najnovije vijesti

Karate reprezentativci BiH iz Gradačca na Balkanskom prvenstvu u Beogradu

03/06/2022 | objavio Radio Gradačac
Karate reprezentativci BiH iz Gradačca na Balkanskom prvenstvu u Beogradu
Borilački sportovi

Karate reprezentacija Bosne i Hercegovine u periodu od 03. do 05.06.2022. godine učestvovati na 26. Balkanskom prvenstvu za pionire, seniore i veterane koje će će se održati u Beogradu u Hali sportova. U reprezentaciji su i mladi gradačački karatisti članovi KBS „Zmaj“ i Karate kluba „Tempo“.

Arben Bajramović i Ejub Kavazović, članovi Kluba borilačkih sportova „Zmaj“ Gradačac,  će se takmičiti u disciplini kate u uzrasnoj kategoriji 12 godina. Boje Bosne i Hercegovine će braniti i članovi Karete kluba „Tempo“: Ajnur Ibrahimović (kate i borbe 2012. godište), Ajnur Šaldić Šaldić (kate 2011. godište), Malik Suljkanovic (kate 2010. godište) i Amar Delić (kate 2009 godište).

Od 06. do 09.06.2022. godine održat će se pripreme karate reprezentacije Bosne i Hercegovine na Vlašiću. Na pripreme su pozvani Aldina Bahić, Ema Pašalić i Sadin Mulahalilović iz kluba borilačkih sportova Zmaj Gradačac te Nusreta Bećirović i Anela Hanić iz Karate kluba „Tempo“.

Pripreme se vrše pred nastup reprezentacije Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U21. Evropsko prvenstvo će se održati u Češkoj sredinom juna mjeseca.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube