Najnovije vijesti

KIK “Zmaj” pobjednik regionalne NLB Wheel lige

14/02/2021 | objavio Radio Gradačac
KIK “Zmaj” pobjednik regionalne NLB Wheel lige
Košarka

Košarkaški invalidski klua (KIK) „Zmaj“ Gradačac osvojio je pehar pobjednika regionalne košarkaške NLB Wheel lige. Jučer (13.2.2021.) su gradačački košarkaši u banjalučkoj sportskoj dvorani „Borik“ savladali favorizovanu ekipu KKI „Vrbas“ rezultatom 73:69.

Ovo je prvi trofej za ekipu KIK „Zmaj“ na ovom prestižnom regionalnom takmičenju. Najefikasniji u pohodu na pobjednički pehar bio je trener i igrač Arnel Mulić sa 43 poena.

Utakmica je bila veoma uzbudljiva sa dosta tempa i preokreta. Po riječima učesnika finalnog takmičenja, ovo je jedna od najbolje odigranih utakmica za pehar NLB Wheel lige u kojoj je ekipa Vrbasa do sada pobijedila šest puta.

Gradačačani su nakon početne inicijative domaćina uspjeli prvu četvrtinu riješiti u svoju korist 18:16. Ipak, na poluvrijeme KKI “Vrbas” ide sa lijepom zalihom od pet poena, bilo je 37:32. Novi preokret se desio u trećoj četvrtini kada košarkaši Zmaja igraju odlično, anuliraju prednost banjalučke ekipe i prava prednost od devet poena da bi četvrtinu završili rezultatom 55:50.

Posebnu draž ovom zanimljivom finalu dala je posljednja četvrtina u kojoj je KIK “Zmaj” vodio sa 61:52. Uslijedio je preokret pa je banjalučki tim poveo sa 62:61. Završnica je bila izuzetno zanimljiva i uzbudljiva. Ekipa domaćina je u posljednjem minutu imala prednost od dva poena (69:67), ali ne uspijevaju realizovati dva napada. To je znalački iskoristila ekipa Zmaja koja je bila smirenija i slavila rezultatom 73:69.

Ekipe Vrbasa i Zmaja finale su izborile kao pobjednici grupa „A“ i „B“. Nakon proglašenja prvaka lige, prema rezultatima trećeg kola, u konačnom plasmanu treće mjesto pripalo je ekipama KIK Sana iz Sanskog Mosta i Udruzi ŠIS-SPK iz Slovenije. Ekipe KKI Zagreb iz Zagreba, KIK Una Sana iz Bihaća i KKOI Zadar iz Zadra zauzele su peto mjesto NLB Wheel ige košarke u kolicima u sezoni 2019/20. godina.

Radio Gradačac / NLB Whell liga

Comments are closed.

YouTube