Najnovije vijesti

Klub borilačkih sportova “Zmaj” nastupio na dva takmičenja

04/04/2019 | objavio Radio Gradačac
Klub borilačkih sportova “Zmaj” nastupio na dva takmičenja
Borilački sportovi

Klub borilačkih sportova „Zmaj“ Gradačac je u nedjelju, 31.03.2019. godine, učestvovao na dva karate takmičenja.

Dio takmičara koji su vikend ranije osvojili medalje na prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine nastupili su na takmičenju u Banja Luci pod nazivom „Bushido Open 2019“ na kojem je učestvovalo 1072 takmičara iz 10 država i 81 kluba. Boje Zmaja branilo je 6 takmičara okitivši se sa 9 medalja, od čega 6 zlatnih, 2 bronzane i 1 srebrena.

Zlatne medalje osvojili su Ajla Omeragić, Esma Pašalić, Ajnur Šaldić i dva kata tima u sastavu Anela Hanić, Nusreta Bećirović i Ajla Vehabovi, odnosno Aldina Bahić, Emra Subašić i Ajla Omeragić. Srebrenu medalju osvojila je Aldina Bahić, a bronzane Emra Subašić i Ejub Kavazović.

– Naši takmičari postigli su izuzetno dobar rezultat na jednom od najjačih turnira u regiji, a sljedećeg vikenda, u subotu, 7. aprila, nastupit će u istom sastavu na Državnom prvenstvu koje se također održava u Banja Luci i gdje se nadamo pozitivnom ishodu i ulasku u Reprezentaciju BiH, ističu u KBS “Zmaj”.

Drugio dio takmičara Zmaja je također zabilježio nastup prošlog vikenda. U Živinicama je održano kantonalno prvenstvo pod nazivom „Šotokan“ uz učešće 534 takmičara iz 26 klubova. Ekipa koju je činilo 10 takmičara Zmaja osvojila je 9 medalja, od čega 4 zlatne, 2 srebrene i 3 bronzane. Zlatne medalje osvojili su Amar Delić, Tajra Kadić, Muhamed Nebić i Ermin Halilković, srebrene Amar Tursun i Fatih Okanović, a bronzane Benjamin Avdić, Ermina Strašević i Nejra Nebić.

Iz KBS „Zmaj“ informišu da su članovi kluba Tarik Kadić, Amel Mujić i Benjamin Halilović dobili poziv da u sastavu karate Reprezentacije BiH nastupe na Mediteranskom prvenstvu u Antaliji koje se održava od 5. do 7. aprila, ali sa žaljenjem ističu da je njihovog odlazak otkazan od strane kluba zbog nedostatka novčanih sredstava.

Radio Gradačac / KBS „Zmaj“ Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube