Najnovije vijesti

Koliko je koji klub dobio sredstava po Javnom pozivu za sport u 2024. godini

04/03/2024 | objavio Radio Gradačac
Koliko je koji klub dobio sredstava po Javnom pozivu za sport u 2024. godini
GRADAČAC

Na osnovu člana 12. stav 3. Odluke o načinu odabira projekata nevladinih/neprofitnih organizacija po LOD metodologiji  (Službeni glasnik “, broj: 6/2018.) i Prijedloga odluke o raspodjeli sredstava za OVD/NVO iz oblasti sporta za  2024. godinu dostavljenog od strane Komisije za ocjenjivanje i odabir projekata OCD/NVO po javnom pozivu, Gradonačenik Grada Gradačac donio je Konačnu Odluku o raspodjeli sredstava za OCD/NVO iz oblasti sporta za 2024. godinu.

Među odobrenim projektima u oblasti stvaranja preduslova za takmičenje sportskih klubova u 2024. godine najviše sredstava se dodjeljuje NK “Zvijezda-Gradačac” za takmičenje u I ligi Federacije BiH u iznosu od 140.000 KM. Slijedi Odbojkaški klub “Kula Gradačac” sa 90.000 KM za takmičenje u Premijer ligi BiH ali i podršku radu mlađim selekcijama. Takođe, klub će dobiti i dodatnih 20.000 KM za organizaciju međunarodnog memorijalnog odbojkaškog turnira “Branka Ojdanić i Erna Sinanović”.

Rukometni klub “Gradačac” će u ovoj godini za takmičenje svih selekcija biti podržan sa 80.000 maraka. Za takmičenje u u A-2 ligi BiH Košarkaški klub “Gradačac” će dobiti 12.000 maraka. Po 20.000 KM dobit će federalni drugoligaši FK “Bosna” i NK “Omaldinac 68”.

Košarkaški invalidski klub “Zmaj” Gradačac će za trenažni proces i učešće na domaćim regionalnim i evropskim takmičenjima iz gradskog budžeta će biti podržan sa 40.000 maraka. KIK “Zmaj” je branilac naslova regionalne NLB lige košarke u kolicima i trenutno vodeća ekipa u Prvenstvu Saveza košarke u kolicima Bosne i Hercegovine.

Kako bi se prezentovale vanškolske sportske aktivnosti učenika osnovnih i srednjih škola za organizaciju gradskih školskih takmičenja u ovoj godini Školsko sportsko društvo grada Gradačac će dobiti 10.000 KM.

Koji klubovi i sportsko-rekreativna udruženja građana su dobili sredstva po Javnom pozivu iz oblasti sporta za 2024. godinu pogledajte OVDJE

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube