Najnovije vijesti

Međunarodni certifikati za članove RK Vidara

02/10/2015 | objavio Radio Gradačac
Međunarodni certifikati za članove RK Vidara
GRADAČAC

Pripadnicima Službe za spašavanje na vodi i pod vodom pri Kantonalnoj upravi CZ-e, inače članovima Ronilačkog kluba Vidara uručeni su međunarodni certifikati za spašavanje na otvorenim vodama. Radi se o prvim licencama ovakve vrste na TK-u, čime se nastavlja sistemsko uređuje službi zaštite i spašavanja.
Specijalističku obuku završilo je 10 pripadnika, koji time ispunjavaju uslove i za učešće u međunarodnim vježbama i akcijama spašavanja. Obuka je obavljena pod nadzrom članova Ronilačkog kluba Buk iz Banja Luke, jedinog ovlaštenog centra za obuku spasilaca u BiH. Osim toga, ronioci su prošli obuku za upravljanje čamcima, koja je realizovana sa Kapetanijom Brčko, dok su dva spasioca završili i specijalistički kurs prve pomoći sa kisikom za ronilačke povrede.
Certifikate je uručio Miroslav Mišković, kordinator za rad Spasilačke službe u BiH.
Ovaj vid licenciranja predstavlja značajan napredak u daljem radu pripadnika CZ, radi se o prvoj fazi, jer su dogovori o daljoj obuci i sredsvima opreme već postignuti. U prilogu govore: Izudin Karić, sekretar Uprave CZ TK i Miroslav Mišković, kordinator za rad Spasilačke službe u BiH.

http://

MKH/Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube