Najnovije vijesti

Medžlis Gradačac pobjednik mektebskog takmičenja na nivou Muftijstva tuzlanskog

24/04/2017 | objavio Radio Gradačac
Medžlis Gradačac pobjednik mektebskog takmičenja na nivou Muftijstva tuzlanskog
Vjerske zajednice

U Behram-begovoj medresi u Tuzli održano je mektebsko takmičenje Muftijstva tuzlanskog. Učestvovala su 152 takmičara, koje su pripremali 79 imama, muallima i muallima s područja svih 23 medžlisa Muftijstva tuzlanskog.

Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, čestitao je učesnicima takmičenja, njihovim muallimima i muallimama i roditeljima, istakavši važnost znanja i mekteba. Fazlović je kazao da nema velikih ciljeva, niti se do njih može doći bez znanja, te da nema cjeline našeg identiteta bez mekteba.

Takmičenje je održano u 4 kategorije: test iz mektebske nastave – opšte znanje za mlađi i stariji uzrast, te kiraet – učenje Kur'ana, takođe za mlađi i stariji uzrast. Medžlis IZ Gradačac odbranio je prošlogodišnji naslov prvaka i ponovo osvojio ekipno prvo mjesto.

Šejla Muminović iz džemata Reuf-begove džamije osvojila je prvo mjesto iz testa za stariji uzrast i plasirala se na takmičenje na nivou Rijaseta, dok je Halima Baturić iz džemata Jelovče Selo osvojila je drugo mjesto iz kiraeta za stariji uzrast.

Rezultatima su se istakli: Dženita Špijodić iz Reuf-begove džamije, Lejla Baturić iz džemata Jelovče Selo, Said Huskić iz Reuf-begove džamije, Tarik Ramić iz džemata Husejnija i Medžid Mešanović iz džemata Požarike.

Muallimi pobjedničke ekipe su: hafiz Kemal ef. Mehić, Hajrudin ef. Baturić, Izudin ef. Mešanović i Nusret ef. Kujraković.

Drugo mjesto zauzela je ekipa Medžlisa Živinice, dok su sveukupno trećeplasirani bili takmičari Medžlisa Srebrenik.

Radio Gradačac/ Foto: Muftijsvo tuzlansko

Comments are closed.

YouTube