Najnovije vijesti

Nastavljeni radovi na rekonstrukciji kina

07/11/2021 | objavio Radio Gradačac
Nastavljeni radovi na rekonstrukciji kina
GRADAČAC

Početkom ove sedmice nastavljeni su radovi na unutrašnjem uređenju Gradskog kina koji se odvijaju u okviru projekta PRO-Budućnost kojeg implementira Catholic Relief Services (CRS) sa sjedištem u Sarajevu. Ugovor o udruživanju sredstava u okviru projekta PRO-Budućnost za sanaciju gradskog kina koji finasira USAID potpisan je 19. oktobra 2021. godine.

Vrijednost ugovorenih radova je 147.301,83 KM a izvođač je Asilting d.o.o. Gradačac. Radovi se odnose na sanaciju elektroinstalacija, proširenje galerije, izrada stropne konstrukcije, zidnih i podnih obloga i završno uređenje sanitarnih čvorova. Projekat PRO-Budućnost finansira troškove u  iznosu do 64.350,00 KM, a Grad Gradačac u iznosu od 82.951,83 KM.

Napominjemo da je do sada kroz prve dvije faze rekonstrukcije Gradskog kina uloženo preko 260.000 KM. U budžetu Grada Gradačac za 2022. godinu planirat će se i preostali iznos sredstava koji bi omogućio završetak svih radova i stavljanjem u funkciju Gradskog kina u Gradačcu, saopćeno je iz gradske uprave.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube