Najnovije vijesti

Nema pijace na parkingu kod OŠ “Ivan Goran Kovačić”

03/02/2017 | objavio Radio Gradačac
Nema pijace na parkingu kod OŠ “Ivan Goran Kovačić”
GRADAČAC

Petak, pijaca, temperatura ugodna, snijeg se gotovo potpuno istopio, i nakon mjesec dana, ponovo gužva na ulicama i trotoarima Gradačca. Pazarni je dan. Gužva i na ulazu u parking pored OŠ “Ivan Goran Kovačić”. Pijačnim prodavcima koji su na toj lokaciji radili petkom onemogućen je ulaz. Nije im jasno, ne znaju šta se dešava, nisu obaviješteni. Nema više pijace na toj lokaciji. Ali, problem imaju i roditelji koji dovoze djecu u školu. Prema obavještenju istaknutom na rampi, roditelji bi trebali na parking da ulaze iza sportske dvorane pored Gradašnice. Međutim, i tamo je pijaca, i nismo probali, al´ je sigurno bilo nemoguće proći. Štandovi na sve strane.

Zašto je to tako pitali smo direktora OŠ “Ivan Goran Kovačić” Eseda Karića. On kaže da je danas onemogućeno održavanje pijace i ulazak pijačnim prodavcima u skladu sa ranijim odlukama i preduzetim radnjama od strane Škole vezanih za tu parcelu.  Svjestan problema koje su imali i roditelji zbog onemogućenog ulaska na parking, direktor Karić je uputio izvinjenje roditeljima zbog neugodnosti, rekavši da je ovo bio jedini način da se prevaziđe jutrošnja situacija. Problem predstavlja i što zaduženi radnik nije u mogućnosti da stalno reguliše ulaz na parking zbog obavljanja drugih poslova u školi.  Narednih dana će se ovo pokušati riješiti i omogućiti korištenje glavnog ulaza na parking svim roditeljima učenika škole, kaže direktor Karić.

Na drugoj strani postavlja se pitanje šta sa pijačnim prodavcima koji su radili na toj parceli. Odgovor smo potražili u JP “Komunalac”, gdje nam je šef RJ “Komunalije” Fuad Huseinbašić rekao da će svim prodavcima koji se obrate “Komunalcu” biti omogućene nove lokacije za prodaju. Za te potrebe biće obezbijeđen prostor u kompleksu tržnog centru gdje se i dosad vršila prodaje te vrste robe. Kako je rekao, prodavcima koji su radili na parkingu pored škole nije naplaćena rezervacija za mjesec februar, a sve zainteresovane je pozvao da se obrate za nove lokacije kojima upravlja “Komunalac”.

 

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube