Najnovije vijesti

Od večeras planske redukcije snabdijevanja vodom iz gradskog vodovoda

11/05/2020 | objavio Radio Gradačac
Od večeras planske redukcije snabdijevanja vodom iz gradskog vodovoda
GRADAČAC

Iz JP Komulanac danas su najavili redukcije u snabdijevanju vodom potrošača gradskog vodovoda koje če početi večeras.

U obavještenju pojašnjavaju da je obzirom na posljednjih nekoliko vrlo loših godina u hidrološkom smislu odnosno nedostatku padavina, nivo vode na gradskom izvorištu Okanovići snižen je za oko 3,5 m od aprila 2016. godine do danas.

U posljednja dva mjeseca rađene su brojne aktivnosti u cilju produženja vodosnabdijevanja bez redukcija, koje su nam omogućile da se pored navedenog ipak koliko toliko snabdijevamo bez redukcija (zamjene pumpi, upajanje pumpi, spuštanje pumpi do maksimuma i sl.). 

Nažalost trenutna izdašnost gradskog izvorišta je na oko 36 l/s od projektovanih preko 100 l/s koje imamo kada su padavine u zimskom periodu obilne. Shodno tome, a u cilju koliko toliko ravnomjerne raspodjele tereta na sve korisnike, JP Komunalac od večeras u 21 sat počinje sa zatvaranjem pojedinih ulica i naselja u Gradačcu kako bi se preko noći napunili bazeni za vodosnabdijevanje.

Spisak ulica u kojima će večeras biti obustavljeno snabdijevanje vodom je sljedeći:

Svakodnevno će se do 12 sati objavljivati spisak ulica koje će se zatvarati tokom naredne noći sa planiranim periodima prekida.

Radio Gradačac / JP Komunalac / Foto arhiva

Comments are closed.

YouTube