Najnovije vijesti

Odbojkašice OK “Kula-Gradačac” plasirale se u Premijer ligu BiH

03/04/2022 | objavio Radio Gradačac
Odbojkašice OK “Kula-Gradačac” plasirale se u Premijer ligu BiH
Odbojka

Odbojkašice OK „Kula-Gradačac“ prvakinje su Superlige Federacije BiH. Izabranice trenera Damira Bahića do šampionskog pehara stigle su superiorno i bez poraza u 20 odigranih utakmica. Na taj način, samo nakon jedne sezone u nižem rangu takmičenja, uspjele su da se furiozno vrate u Premijer ligu BiH.

Kao šampionke Superlige FBiH grupa Sjever odigrale su završnicu za prvaka protiv prvakinja grupe Jug, odbojkašica OK „Ilijaš“ iz Ilijaša. U dvije play-off utakmice slavile su identičnim rezultatom 3:1 u setovima. Posebno je bila zanimljiva uzvratna utakmica odigrana sinoć u Gradačcu u kojoj su obje ekipe prikazale veoma dobru i požrtvovanu igru.

Publika je mogla vidjeti izuzetnu borbenost i želju da se osvoji svaki poen. To je najbolje prikazano u drugom setu koji je završen rezultatom 28:30 u korist odbojkašica iz Ilijaša. U nastavku su gradačačke odbojkašice predvođene kapitenom Zanom Lipovac ponovo uspostavile dominaciju na terenu i u trećem setu slave rezultatom 25:16.

To je bilo dovoljno da počne slavlje odbojkašica na klupi „Kule-Gradačac“, jer su matematički osigurale šampionski pehar i povratak u Premijer ligu BiH. Naime, nakon pobjede u Ilijašu (3:1) za osvajanje naslova prvaka Superlige FBiH našim odbojkašicama bila su potrebna dva osvojena seta u uzvratnom duelu.

Trener Damir Bahić u nastavku utakmice dao je priliku i mlađim odbojkašicama da se iskažu što su i opravdale. Utakmica je završena rezultatom 3:1 (25:19, 28:30, 25:16 i 25:21).

Pobjednički pehar kapitenu Zani Lipovac i zlatne medalje gradačačkim odbojkašicama uručio je Alija Fatić, dopredsjednik Odbojkaškog saveza BiH. Zletne medalje su dobile su: Zana Lipovac, Nejra Zilić, Ana Katalina, Elma Baručija, Marina-Ivona Stanić, Bojana Tešević, Lejla Ćosić, Una Barać, Ajna Doborac, Ajla Haskić, Lara Ganibegović, Sara Taletović, Tara Ahmić, Samra Rabić i trener Damir Bahić.

Završna utakmica za prvaka Suprelige FBiH

Kula-Gradačac – Ilijaš 3:1 (25:19, 28:30, 25:16 i 25:21).

Gradačac, 02.04.2022. Sportska dvorana u Gradačcu. Gledalaca: 250. Sudije: Jasmin Huseinović i Medin Mujkić (oba Zenica). Delegat: Samir Aljukić (Tuzla).

Kula-Gradačac: Zilić, Lipovac, Doborac, Katalina, Haskić, Barać, Baručija, Stanić, Ganibegović, Taletović, Ćosić, Ahmić, Tešević, Rabić. Trener Damir Bahić.

Ilijaš: A. Alić, Kadrić, Turković, Š. Alić, Džankić, Hasić, Leka, Avdagić, Arapović, Lihovac, Šaljić, Zorlak. Trener: Mirsad Kadrić.

 

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube