Najnovije vijesti

Održana Hitna sjednica Općinskog vijeća Gradačac

29/06/2017 | objavio Radio Gradačac
Održana Hitna sjednica Općinskog vijeća Gradačac
Gradsko vijeće

U Gradačcu je danas održana Hitna sjednica Općinskog vijeća Gradačac na kojoj su razriješeni dosadašnji upravni i nadzorni odbori javnih ustanova i preduzeća, i imenovani privremeni na period od 90 dana.

Razlog razrješenja upravnih i nadzornih odbora javnih ustanova i preduzeća kojima je osnivač općina Gradačac je neusvajanje njihovih izvještaja o radu i poslovanju za 2016. godinu na prošloj sjednici Općinskog vijeća. Kolegij Općinskog vijeća je u skladu sa Statutom Općine Gradačac utvrdio dnevni red za Hitnu sjednicu, te su na današnjem zasijedanju, nakon razrješenja dosadašnjih članova, imenovani privremeni upravni i nadzorni odbori na period od 90 dana.

Sjednicu je vodio zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Alija Kavazović čiju izjavu za Radio Gradačac zabilježenu nakon zasijedanja možete poslušati u audio prilogu.

Vijećnici su danas usvojili i Rješenje o davanju ovlaštenja punomoćniku Suadi  Hećimović za zastupanje Općine Gradačac na Skupštini dioničara JP „Komunalac“ d.d. Gradačac.

Radio Gradačac / Foto: gradacac.ba

Comments are closed.

YouTube