Najnovije vijesti

Otkriven napadač na rukovodioca recepcije Banje Ilidža

12/02/2020 | objavio Radio Gradačac
Otkriven napadač na rukovodioca recepcije Banje Ilidža
Bezbjednost

Nakon opsežne istrage, inspektori Odjela kriminalističke policije PU Gradačac, u suradnji sa kolegama iz CJB Bijeljina, identifikovali su počinitelja razbojništva u pokušaju nad rukovodiocem recepcije JZU Banja Ilidža Gradačac.

Radi se o Vladanu S. (34) iz Bijeljine koji  je trenutno na izdržavanju višemjesečne zatvorske kazne u KPZ Foča. On se sumnjiči da je 20. decembra prošle godine oko 13 sati u objektu Banja Ilidža, uz povike “Pare, pare”, fizički nasrnuo na rukovodioca recepcije Marijana Š. (62) i tom prilikom nanio mu ozljede udarcima pesnicom u glavu. Nakon počinjenog napada, ali bez traženog novca, on se ubrzo udaljio s lica mjesta.

Po okončanju policijske istrage i kompletiranja dokumentaciije ista će biti proslijeđena Kantonalnom tužiteljstvu na dalje postupanje. Ovaj slučaj je jedan u nizu uspješno rasvjetljenih krivičnih djela, počinjenih na području Gradačca. Tijekom prošle godine djelatnici PU Gradačac riješili su blizu 80%, od preko stotinu, prijavljenih krivičnih djela po poznatom i nepoznatom počinitelju.

Radio Gradačac / Zoran Matkić

Comments are closed.

YouTube