Najnovije vijesti

Otvoren Društveni centar u Vidi I

26/04/2017 | objavio Radio Gradačac
Otvoren Društveni centar u Vidi I
GRADAČAC

U okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” svečano je otvoren Društveni centar u MZ Vida I. Pojekat je zajednička inicijativa Vlada Švicarske i Švedske, a provodi ga UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom pravde FBiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave RS, Vladom Brčko Distrikta i entitetskim savezima općina i gradova.

U okviru projekta predstavnici MZ Vida I prošli su kroz obuke i seminare, zahvajujući kojima su stekli znanja i vještine koje će im pomoći u boljem radu i funkcionisanju njihove mjesne zajednice.

Kroz saradnju sa predstavnicima UNDP-a, prostor MZ Vida I odabran je za formiranje društvenog centra, koji će biti centralni za područje općine Gradačac.  Prostor će omogućiti organizovanje edukativnih, društvenih, kulturnih i drugih sadržaja, koji će doprinijeti boljem radu i razvoju MZ Vida I i općine Gradačac.

Prostorije su namijenjene za nevladin sektor i neformalne grupe sa područja općine Gradačac. Svi oni koji žele da provode aktivnosti korisne za društvo imaju priliku da dođu ovdje, te prostor i opremu koriste uz određena pravila ponašanja, rekao je predsjednik Vijeća MZ Vida I Mirel Bijedić.

Nakon svečanog otvaranja centra, predstavnici UNDP-a održali su informativni sastanak o Start-up danu za Mjesne zajednice koje učestvuju u projektu i ostale zainteresovanje građane. Kako je najavljeno, Start-up dan za općinu Gradačac održat će se 19.maja u Bijeljini. Cilj je prezentovanje poslovnih ili društveno odgovornih ideja koje bi mogle biti prepoznate od strane investitora, a samim time i realizovane.

Radio Gradačac/Foto: gradacac.ba

Comments are closed.

YouTube