Najnovije vijesti

Porodica Mašetović očekuje pomoć, JOB Unija veterana traži od državnih institucija da odmah reaguju

01/06/2018 | objavio Radio Gradačac
Porodica Mašetović očekuje pomoć, JOB Unija veterana traži od državnih institucija da odmah reaguju
GRADAČAC

Sa svakom novom informacijom, naši sugrađani, porodica Mašetović nakon hapšenja u Turskoj sina Selmira, proživljava nove traume. Advokat koji je angažovan da, po službenoj dužnosti, zastupa Selmira odbio je dalji agnažman uz obrazloženje da taj slučaj nije u njegovom domenu.

„Kada smo to doznali pokušavamo naći novog advokata koji bi zastupao našeg Selmira. Pokušali smo to preko  konzulata BiH u Turskoj, ali su nam kazali kako oni nemaju u svom budžetu predviđena sredstva da angažuju advokata. Pokušali smo preko nekih prijatelja iz Istanbula naći advokata ali oni ne žele ići u grad Ušak gdje je Selmir zatvoren iz razloga kako kažu – daleko im je. U ovom momentu mom sinu je hitno potreban advokat i to je sada najpreče. Spreman sam rasprodati sve što imam da mi se Selmir vrati, jer znam da nije kriv za ono zašta ga optužuju“, kaže Husein Mašetović.

Jedinstvena organizacija boraca „Unija veterana“ općine Gradačac zatražila je od državnih institucija Bosne i Hercegovine da se aktivnije uključe i pruže svu neophodnu materijalnu i pravnu pomoć porodici Huseina Mašetovića  i njegovom sinu koji je je nedavno uhapšen u Turskoj. Husein je naš član i od prvog dana rata u BiH bio je uključen kao pripadnik Armije RBiH u njenu odbranu, potom je bio pripadnik Vojske Federacije i Oružanih snaga BiH, odakle je i penzionisan. On je, zajedno s nama, dao nemjerljiv doprinos odbrani Bosne i Hercegovine.

Neprimjereno je da je prošlo više od deset dana od hapšenja sina našega saborca, a da on nema pravih informacija šta se stvarno dogodilo njegovom sinu i kakav tretman ima u turskom zatvoru. Uspjeli smo u ratu odbraniti naš grad, naše porodice i našu djecu, a sada u miru nemoćno posmatramo kako nam djecu hapse i zatvaraju, a nadležne institucije i pojedinci u državi šute, kaže se u saopštenju iz JOB-a.

Borci Gradačca traže od nadležnih državnih institucija da odmah reagiraju i učine sve da bi se pomoglo porodici Huseina Mašetovića, a posebno njegovom sinu Selmiru. Selmir je uvijek bio dobro dijete, primjeran učenik i insan. Od državnih institucija i pojedinaca, koji mogu pomoći Selmiru, ovo tražimo prvenstveno zbog toga jer je njegov babo Husein pomogao državi kada joj je bilo najteže. Ta ista država sada mora pomoći kada je Huseinu najteže i vratiti mu sina, ističe se u saopštenju JOB „Unija veterana“ Gradačac.

Radio Gradačac/Zoran Matkić

 

Comments are closed.

YouTube