Najnovije vijesti

Potpisani ugovori za utopljavanje škole u Zelinji Srednjoj i zamjenu stolarije na školi u Međiđi Donjoj

10/08/2022 | objavio Radio Gradačac
Potpisani ugovori za utopljavanje škole u Zelinji Srednjoj i zamjenu stolarije na školi u Međiđi Donjoj
Tuzlanski kanton

Potpisani ugovori za rekonstrukciju 15 javnih objekata

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić potpisala je danas ugovore sa izabranim ponuđačima za nabavku roba i radova rekonstrukcije javnih objekata na području TK. Ovim je obuhvaćeno ukupno 15 objekata od kojih su deset osnovne škole i koje bi, prema riječima ministrice Ajšić, trebale imati prioritet u izvođenju radova jer se bliži početak školske godine.

Za rekonstrukciju javnih objekata je Vlada Tuzlanskog kantona putem resornog ministarstva izdvojila 1,3 miliona KM, u skladu sa Akcionim planom energijske efikasnosti javnih objekata na području TK za 2022. godinu.

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice provelo je proceduru javne nabavke za robe i radove rekonstrukcije javnih objekata kada je u pitanju stolarija i utopljavanje. Za izmjenu stolarije na 7 javnih objekata izdvojeno je 674.000 KM dok je za utopljavanje 8 školskih objekata predviđeno 535.000 KM. Rok za završetak radova je dva mjeseca.

Među navednim javnim objetima nalaze i dva školska objekta na području grada Gradačca.

Radove na utopljavanju objekta Područne škole “Musa Ćazim Ćatić” u Zelinji Srednjoj u vrijednosti 39.623 KM (sa PDV-om) realizovat će preduzeće “Elektrocentar Petek” d.o.o. iz Tuzle, a zamjenu stolarije na Osnovnoj školi “Edhem Mulabdić” u Međiđi Donjoj u vrijednosti 96.896 KM (sa PDV-om) obavit će gradačačka građevinska firma “Džena” d.o.o..

Radio Gradačac / Vlada TK

Comments are closed.

YouTube