Najnovije vijesti

Prenoćište “Samir” realizuje projekat “Lovac” uz značajnu finansijsku podršku iz Budžeta Tuzlanskog kantona

12/06/2023 | objavio Radio Gradačac
Prenoćište “Samir” realizuje projekat “Lovac” uz značajnu finansijsku podršku iz Budžeta Tuzlanskog kantona
Sponzorisani sadržaji

Prenoćište “Samir” sa projektom “Lovac” je dobilo značajnu podršku od Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona. Ministarstvo je sredinom juna 2022. godine raspisalo Javni poziv za sufinansiranje razvojnih projekata u turizmu na području Tuzlanskog kantona za tekuću godinu, s ciljem unapređenja turističke ponude i infrastrukture kako bi se povećala konkurentnost turističkog sektora u kantonu.

U okviru ovog poziva, Prenoćište “Samir” je dobilo odobrena bespovratna sredstva za projekat “Lovac”. Ovaj projekat ima za cilj podizanje kvaliteta turističke infrastrukture u privatnom sektoru i dobio je podršku u iznosu od 50.000 KM.

Odobrena sredstva će biti iskorištena za krovopokrivačke radove, elektro i hidroinstalacije, izolaterske radove, stolarske radove, kao i zidarske radove. Ova investicija će značajno doprinijeti lokalnom razvoju turističke i ugostiteljske ponude, stvarajući pogodne uslove za organizaciju različitih događaja u predivnom prirodnom ambijentu koji obiluje brojnim atraktivnim lokacijama u Gradačcu.

Projekat “Lovac” će omogućiti Prenoćištu “Samir” da unaprijedi svoje objekte i pruži kvalitetniju uslugu gostima. Kroz poboljšanje turističke infrastrukture na ovom području, očekuje se povećanje interesovanja turista i posjetilaca, što će rezultirati i ekonomskim razvojem lokalne zajednice.

Podrška Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona ovom projektu svjedoči o njegovoj posvećenosti razvoju turizma i promociji turističkih potencijala kantona. Sufinansiranje razvojnih projekata u turizmu ima za cilj stvaranje održivog turističkog sektora, koji će privlačiti posjetioce, unaprijediti lokalnu ekonomiju i promovirati turističke potencijale Tuzlanskog kantona. Realizacija projekta “Lovac” će stvoriti nove mogućnosti za turistički sektor u Gradačcu i doprinijeti sveukupnom rastu turizma u Tuzlanskom kantonu.

Prenoćište “Samir” Gradačac

Comments are closed.

YouTube