Najnovije vijesti

Pretresi na području Gradačca i još 5 općina/gradova Tuzlanskog kantona

17/01/2020 | objavio Radio Gradačac
Pretresi na području Gradačca i još 5 općina/gradova Tuzlanskog kantona
Bezbjednost

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata, dana 15.01.2020. godine izvršili pretrese na 10 lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Gradačca, Kalesije i Živinica.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja: vazdušna puška i gasni pištolj bez propisane dokumentacije, četiri mobilna telefona, određena količina biljnih i praškastih materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge, više sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke opojne droge, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, drobilica za opojnu drogu, novac i drugi predmeti.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona će biti podneseni Izvještaji protiv: N.I., rođen 1998.godine nastanjen na području općine Lukavac zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Krađa iz člana 286. Krivičnog zakona Federacije BiH, H.Š., rođen 1987.godine nastanjen na području općine Gradačac zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti, V.S., rođen 1986.godine iz Bijeljine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Razbojništvo, dok će protiv A.G., rođen 1968.godine nastanjen na području grada Živinice i N.I., rođen 1998.godine nastanjen na području općine Lukavac biti zadokumentovan prekršaj propisan Zakonom o oružju i municiji TK-a.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom Tužilaštvu TK-a će biti dostavljeni izvještaji protiv: S.H., rođen 1974.godine iz Tuzle, J.A., rođen 1988.godine iz Tuzle, M.N., rođen 1985.godine iz Lukavca, A.M., rođen 2000.godine nastanjen na području općine Gračanica, M.O., rođen 2001.godine iz Gradačca i N.I., rođen 1998.godine nastanjen na području općine Lukavac zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239. Krivičnog zakona FBiH, te protiv K.H., rođen 1999.godine nastanjen na području općine Gradačac i Z.M., rođen 1977.godine nastanjen na području općine Kalesija zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. KZ FBiH.

Radio Gradačac / MUP TK – Uprava policije MUP-a TK

Comments are closed.

YouTube