Najnovije vijesti

Prije 13 godina položen kamen temeljac za centralno spomen-obilježje šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama

09/07/2021 | objavio Radio Gradačac
Prije 13 godina položen kamen temeljac za centralno spomen-obilježje šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama
Na današnji dan

Na današnji dan, 9. jula 2008. godine u Gradačcu je položen kamen temeljac za centralno spomen obilježje šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata 1992.-1995. godine općine Gradačac.

Uz prisustvo članova porodica šehida – poginulih boraca, brojnih gostiju i građana Gradačca, ceremonija polaganja kamen-temeljca je održana u gradskom parku podno kule “Zmaja od Bosne” gdje će se i graditi spomen obilježje.

Spomen ploču na kamen temeljac položili su članovi porodica šehida – poginulih boraca, a kako je tada rečeno planirani datum završetka radova na izgradnji centralnog spomen obilježja je 7. septembar 2008. godine.

Predsjednik Koordinacionog odbora boračkih organizacija općine Gradačac, Jakub Džinić istakao je tada da je bilo dovoljno vremena da bi se pristupilo izgradnji spomen-obilježja koje treba da opominje naredne generacije kako se stradanje ne bi nikada više ponovilo. 
Prisutnima su se obratili predsjednik Skupštine TK Amir Fazlić, ministar za boračka pitanja TK Bahrija Mehurić i općinski načelnik Ferhat Mustafić.
Radio Gradačac / Foto: Arhiv

Comments are closed.

YouTube