Najnovije vijesti

Radovi na stadionu Banja Ilidža

30/07/2023 | objavio Radio Gradačac
Radovi na stadionu Banja Ilidža
GRADAČAC

Početkom ove sedmice započeti su građevinski radovi na teniskom terenu u mjesnoj zajednici Varoš. Ove aktivnosti se odvijaju u sklopu projekta “Jačanje uloge MZ u Bosni i Hercegovini” projekta kojeg zajedničkim snagama implementiraju Grad Gradačac i UNDP BiH. Vrijednost radova je oko 54.000 KM.

Nakon završetka ovih radova Gradačac će dobiti teniski teren koji će omogućiti rekreativcima i drugim zainteresovanim da se bave i ovom vrstom sporta u Gradačcu. Napominjemo da je u proteklom period već izgrađen teren za Padel tenis koji je već na raspolaganju našim sugrađanima.

Aktuelni su i  radovi na pokrivanju istočne tribine na Gradskom stadionu “Banja Ilidža” u Gradačcu. Vrijednost radova je 505.788,08 KM. Nakon završetka ovih radova očekuje se i druga faza s kojom će se završiti cjelokupno natkrivanje stadiona kao i dodatnih radnji na vanjskoj fasadi i ostalom uređenju objekta.

Grad Gradačac ovim aktivnostima znatno unapređuje objekte sportske infrastrukture koji će omogućiti još kvalitenije bavljenjam sportskim aktivnostima na području grada Gradačac, saopćeno je iz gradske uprave.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube