Najnovije vijesti

Sanacija i proširenje kapaciteta odvodnje površinskih voda sa kolovoza pored autobuske stanice

16/05/2019 | objavio Radio Gradačac
Sanacija i proširenje kapaciteta odvodnje površinskih voda sa kolovoza pored autobuske stanice
GRADAČAC

Danas smo na saobraćajnici pored autobuske stanice u Gradačcu zatekli radnike i mehanizaciju preduzeća “Balegem” koji vrše radove na sanaciji i proširenju kapaciteta odvodnje površinskih voda sa kolovoza.

Problem zadržavanja površinskih voda na ovom dijelu saobraćajnice, posebno prilikom obilnijih kišnih padavina i tokom zimskog perioda, pojavio se odmah nakon njene izgradnje i puštanja u promet, na šta su reagovali brojni građani i učenici gradačačkih srednjih škola (Gimnazije i MSŠ) koje se nalaze u neposrednoj blizini. Zadržavanje vode, ponekad i duži vremenski period, otežavalo je saobraćaj vozilima kao i kretanje pješaka trotoarom, te ugrožavalo njihovu sigurnost.

Voda sa velike površine na ovom dijela kolovoza sakupljala se na samo jednu odvodnu rešetku i šahtu sa kojih se putem odvodne cijevi dalje slivala u Gradašnicu. Današnjom intervencijom utvrđeno je da je odvodna cijev bila podrobljena i oštećena, tako da je oticanje vode bilo gotovo potpuno onemogućeno.

Kako smo na licu mjesta saznali od izvođača radova, osim zamjene dijela oštećene cijevi, na relaciji od ulaza prema školama do mosta na Gradašnici biće postavljene još dvije rešetke i odvodne šahte, a postojeće će biti detaljno pregledane i očišćene, tako da bi višegodišnji problem površinskih voda na kolovozu konačno trebao biti kvalitetno riješen.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube